Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas

Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas
Bijgerecht
10 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Mais blijf ik altijd een fascinerende groente vinden, afhankelijk van hoe je het bereidt heeft mais iedere keer weer een andere smaak. Gepopt tot popcorn, gegrild van de barbecue, gekookt en verwerkt in een salade of gewoon met wat roomboter en zout uit de oven. Stuk voor stuk lekker maar wel elke keer met een heel eigen karakter.

Dit eenvoudige gerechtje is heel snel te maken en geeft net weer wat extra aan deze maiskolven uit de oven. Een beetje oregano, wat boter en wat geraspte kaas is eigenlijk het enige dat je nodig hebt om dit lekkere bijgerechtje te maken. Heerlijk met zelfgemaakte ovenfrites en kippenpootjes, heb je zelfs geen bestek meer nodig.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 verse maiskolven
  • klontje roomboter
  • oregano
  • jonge of belegen kaas

Nodig

  • 4 vellen aluminiumfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een diepe pan op met kokend water waar de maiskolven in hun geheel in passen. Verwarm ook de oven vast voor op 200 graden.

Maak de maiskolven schoon door de groene bladeren te verwijderen en alle draadjes van de maiskolf af te trekken. Kook de maiskolven in hun geheel zo'n 10 minuten in de pan water, zorg dat de mais geheel onder water ligt of draai ze anders af en toe om. Haal ze er daarna uit en laat liggen voor zo.

Leg de vellen aluminiumpapier op het aanrecht en bestrijk deze met een klont boter, doe maar lekker dik want de boter trekt zo in de mais. Strooi er wat verse of gedroogde oregano over en rasp er tenslotte flink wat jonge of belegen kaas overheen. Leg op ieder vel folie een voorgekookte maiskolf en wikkel het aluminiumfolie er goed omheen.

Leg de in aluminiumfolie verpakte maiskolven nog zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven en klaar zijn ze. Haal ze uit het aluminiumfolie en strijk er nog even overheen met een klontje boter voor je ze serveert. Zoals ik al zei, heerlijk met ovenfrites en kippenpootjes maar bijvoorbeeld ook met krieltjes en een stukje gekookte ham.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas
Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas
Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas
Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas
Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens