Maiskolven uit de oven met roomboter, oregano en gesmolten kaas
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 4 verse maiskolven
- klontje roomboter
- oregano
- jonge of belegen kaas
Nodig
- 4 vellen aluminiumfolie
Bereidingswijze
Zet vast een diepe pan op met kokend water waar de maiskolven in hun geheel in passen. Verwarm ook de oven vast voor op 200 graden.
Maak de maiskolven schoon door de groene bladeren te verwijderen en alle draadjes van de maiskolf af te trekken. Kook de maiskolven in hun geheel zo'n 10 minuten in de pan water, zorg dat de mais geheel onder water ligt of draai ze anders af en toe om. Haal ze er daarna uit en laat liggen voor zo.
Leg de vellen aluminiumpapier op het aanrecht en bestrijk deze met een klont boter, doe maar lekker dik want de boter trekt zo in de mais. Strooi er wat verse of gedroogde oregano over en rasp er tenslotte flink wat jonge of belegen kaas overheen. Leg op ieder vel folie een voorgekookte maiskolf en wikkel het aluminiumfolie er goed omheen.
Leg de in aluminiumfolie verpakte maiskolven nog zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven en klaar zijn ze. Haal ze uit het aluminiumfolie en strijk er nog even overheen met een klontje boter voor je ze serveert. Zoals ik al zei, heerlijk met ovenfrites en kippenpootjes maar bijvoorbeeld ook met krieltjes en een stukje gekookte ham.