Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter
Recept
Ingrediënten
1 brood, 8 porties
- 1 ongesneden brood
- 150 gr. cheddar, geraspt
- 150 gr. bacon
- 50 gr. roomboter
- 2 tenen knoflook
- grof zeezout
- handje verse peterselie
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een met aluminiumfolie beklede bakplaat klaar. Snijd het brood in de lengte in repen waarbij je net niet door de bodem gaat. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Je eindigt met een brood dat in blokjes is ingesneden maar waarbij de blokjes aan het brood vast blijven zitten.
Verdeel nu de plakjes bacon tussen de ingesneden stukken brood. Hierna verdeel je de geraspte cheddar tussen en over het brood. Smelt in een steelpannetje de roomboter en pers twee teentjes knoflook uit. Snijd een handje verse peterselie fijn. Roer de knoflook samen met de fijngesneden peterselie door de gesmolten boter. Giet de knoflookboter over het plukbrood en strooi er tot slot nog wat grof zeezout over.
Schuif het plukbrood in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten staan. Als alle kaas mooi is gesmolten haal je het plukbrood uit de oven. Serveer in zijn geheel en laat iedereen er stukjes boor afplukken. Zo weet je meteen waar de naam plukbrood vandaan komt.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per portie
- Energie 306 kcal.
- Vetten 14 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 1 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 14 gr.
- Zout 1.8 gr.
- Natrium 720 mg.