Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter

Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter
Bijgerecht
15 minuten + 15 minuten oven
1 brood, 8 porties

Dit plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter is echt zo gemaakt. Heerlijk als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een soepje. Maar ook erg lekker als borrelhapje, het wordt niet voor niets ook wel eens borrelbrood genoemd.

Zelf gebruik ik voor een plukbrood altijd een ongesneden ambachtelijk brood. Bijvoorbeeld van de bakker maar ook in de meeste supermarkten te krijgen. Bovendien kan je oneindig variëren met de ingrediënten. Hieronder vind je mijn variant voor plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 brood, 8 porties)

  • 1 ongesneden brood
  • 150 gr. cheddar, geraspt
  • 150 gr. bacon
  • 50 gr. roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • grof zeezout
  • handje verse peterselie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een met aluminiumfolie beklede bakplaat klaar. Snijd het brood in de lengte in repen waarbij je net niet door de bodem gaat. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Je eindigt met een brood dat in blokjes is ingesneden maar waarbij de blokjes aan het brood vast blijven zitten.

Verdeel nu de plakjes bacon tussen de ingesneden stukken brood. Hierna verdeel je de geraspte cheddar tussen en over het brood. Smelt in een steelpannetje de roomboter en pers twee teentjes knoflook uit. Snijd een handje verse peterselie fijn. Roer de knoflook samen met de fijngesneden peterselie door de gesmolten boter. Giet de knoflookboter over het plukbrood en strooi er tot slot nog wat grof zeezout over.

Schuif het plukbrood in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten staan. Als alle kaas mooi is gesmolten haal je het plukbrood uit de oven. Serveer in zijn geheel en laat iedereen er stukjes boor afplukken. Zo weet je meteen waar de naam plukbrood vandaan komt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter
Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter
Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter
Plukbrood met bacon, cheddar en knoflookboter

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie 306 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 14 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens