Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Dit makkelijke en overheerlijke plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie staat zo op tafel. Het is erg lekker als bijgerechtje, bijvoorbeeld bij de soep. Maar ook als borrelhapje is dit plukbrood een leuk idee, daarom wordt het ook wel eens borrelbrood genoemd.

Zelf gebruik ik altijd een wat robuust brood met harde korst voor mijn plukbroden, uiteraard ongesneden. Gewoon te koop bij de supermarkt of bij je bakker. Deze keer koos ik voor een wit brood, maar ook met een wat donkerder brood is dit een heerlijk recept.

Op Kookidee vind je nog een aantal andere varianten. Bijvoorbeeld dit plukbrood met mozzarella of deze met kruidenboter en pancetta. Krijg je ook al zin in dit gezellige en lekkere plukbrood? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (1 brood (8 porties))

  • 1 ongesneden brood met harde korst
  • 200 gr. brie
  • 50 gr. roomboter
  • 6 tenen knoflook
  • peterselie
  • grof zeezout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd met een scherp broodmes het brood kruislings in. Dit doe je door het brood in de lengte in repen te snijden. Hierbij stop je telkens op ongeveer één centimeter van de onderkant. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Het brood is nu in blokjes gesneden die nog aan het brood vast zitten.

Vul het plukbrood

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de brie in plakjes en stop deze in de gleufjes in het brood. Smelt in een steelpannetje de roomboter en pers hier de teentjes knoflook boven. Hak een handje verse peterselie fijn en roer er samen met wat grof zeezout door. Giet er nu voorzichtig de gesmolten knoflookboter overheen.

Hak nog wat peterselie fijn en strooi over het plukbrood. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en verwarm het plukbrood nog zo'n 15 minuten. Haal het brood uit de oven als de kaas mooi is gesmolten. Serveer het brood in zijn geheel en pluk er telkens een stukje brood vanaf.

Handig bij dit plukbrood

Een goed broodmes, een handige knoflookpers en een steelpannetje heb je vast wel in huis. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor dit lekkere plukbrood. Mis je toch nog iets? Dan vind je hieronder een aantal fijne opties.

Steelpan

Boter smelten, melk koken of een sausje maken? Bekijk hier de top 10 steelpannen van dit moment.

Ook lekker

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 321 kcal.
  • Vetten: 14 gr.
    - waarvan verzadigd: 8 gr.
  • Koolhydraten: 36 gr.
    - waarvan suiker: 1 gr.
  • Vezels: 1 gr.
  • Eiwitten: 10 gr.
  • Zout: 1.4 gr. (560 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens