Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie
Bijgerecht, Tussendoortjes
15 minuten + 15 minuten oven
1 brood (8 porties)

Dit makkelijke en overheerlijke plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie staat zo op tafel. Het is erg lekker als bijgerechtje, bijvoorbeeld bij de soep. Maar ook als borrelhapje is dit plukbrood een leuk idee, daarom wordt het ook wel eens borrelbrood genoemd.

Zelf gebruik ik altijd een wat robuust brood met harde korst voor mijn plukbroden, uiteraard ongesneden. Gewoon te koop bij de supermarkt of bij je bakker. Deze keer koos ik voor een wit brood, maar ook met een wat donkerder brood is dit een heerlijk recept.

Op Kookidee vind je nog een aantal andere varianten. Bijvoorbeeld dit plukbrood met mozzarella of deze met kruidenboter en pancetta. Krijg je ook al zin in dit gezellige en lekkere plukbrood? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 brood (8 porties))

  • 1 ongesneden brood met harde korst
  • 200 gr. brie
  • 50 gr. roomboter
  • 6 tenen knoflook
  • peterselie
  • grof zeezout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd met een scherp broodmes het brood kruislings in. Dit doe je door het brood in de lengte in repen te snijden. Hierbij stop je telkens op ongeveer één centimeter van de onderkant. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Het brood is nu in blokjes gesneden die nog aan het brood vast zitten.

Vul het plukbrood

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de brie in plakjes en stop deze in de gleufjes in het brood. Smelt in een steelpannetje de roomboter en pers hier de teentjes knoflook boven. Hak een handje verse peterselie fijn en roer er samen met wat grof zeezout door. Giet er nu voorzichtig de gesmolten knoflookboter overheen.

Hak nog wat peterselie fijn en strooi over het plukbrood. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en verwarm het plukbrood nog zo'n 15 minuten. Haal het brood uit de oven als de kaas mooi is gesmolten. Serveer het brood in zijn geheel en pluk er telkens een stukje brood vanaf.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie
Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie
Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie
Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie 321 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 10 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens