Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie
Recept
Ingrediënten
1 brood (8 porties)
- 1 ongesneden brood met harde korst
- 200 gr. brie
- 50 gr. roomboter
- 6 tenen knoflook
- peterselie
- grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd met een scherp broodmes het brood kruislings in. Dit doe je door het brood in de lengte in repen te snijden. Hierbij stop je telkens op ongeveer één centimeter van de onderkant. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Het brood is nu in blokjes gesneden die nog aan het brood vast zitten.
Vul het plukbrood
Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de brie in plakjes en stop deze in de gleufjes in het brood. Smelt in een steelpannetje de roomboter en pers hier de teentjes knoflook boven. Hak een handje verse peterselie fijn en roer er samen met wat grof zeezout door. Giet er nu voorzichtig de gesmolten knoflookboter overheen.
Hak nog wat peterselie fijn en strooi over het plukbrood. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en verwarm het plukbrood nog zo'n 15 minuten. Haal het brood uit de oven als de kaas mooi is gesmolten. Serveer het brood in zijn geheel en pluk er telkens een stukje brood vanaf.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per portie
- Energie 321 kcal.
- Vetten 14 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 1 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 10 gr.
- Zout 1.4 gr.
- Natrium 560 mg.