Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie

Dit makkelijke en overheerlijke plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie staat zo op tafel. Het is erg lekker als bijgerechtje, bijvoorbeeld bij de soep. Maar ook als borrelhapje is dit plukbrood een leuk idee, daarom wordt het ook wel eens borrelbrood genoemd.

Zelf gebruik ik altijd een wat robuust brood met harde korst voor mijn plukbroden, uiteraard ongesneden. Gewoon te koop bij de supermarkt of bij je bakker. Deze keer koos ik voor een wit brood, maar ook met een wat donkerder brood is dit een heerlijk recept.

Op Kookidee vind je nog een aantal andere varianten. Bijvoorbeeld dit plukbrood met mozzarella of deze met kruidenboter en pancetta. Krijg je ook al zin in dit gezellige en lekkere plukbrood? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Recept

Ingrediënten

1 brood (8 porties)

  • 1 ongesneden brood met harde korst
  • 200 gr. brie
  • 50 gr. roomboter
  • 6 tenen knoflook
  • peterselie
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd met een scherp broodmes het brood kruislings in. Dit doe je door het brood in de lengte in repen te snijden. Hierbij stop je telkens op ongeveer één centimeter van de onderkant. Draai het brood een kwartslag en herhaal dit. Het brood is nu in blokjes gesneden die nog aan het brood vast zitten.

Vul het plukbrood

Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de brie in plakjes en stop deze in de gleufjes in het brood. Smelt in een steelpannetje de roomboter en pers hier de teentjes knoflook boven. Hak een handje verse peterselie fijn en roer er samen met wat grof zeezout door. Giet er nu voorzichtig de gesmolten knoflookboter overheen.

Hak nog wat peterselie fijn en strooi over het plukbrood. Schuif de bakplaat nu in de voorverwarmde oven en verwarm het plukbrood nog zo'n 15 minuten. Haal het brood uit de oven als de kaas mooi is gesmolten. Serveer het brood in zijn geheel en pluk er telkens een stukje brood vanaf.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie'
Afbeelding bij 'Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie'
Afbeelding bij 'Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie'
Afbeelding bij 'Plukbrood met brie, gesmolten knoflookboter en peterselie'

Voedingswaarden per portie

  • Energie 321 kcal.
  • Vetten 14 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 36 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 10 gr.
  • Zout 1.4 gr.
  • Natrium 560 mg.