Romige aardappelpuree met bieslook
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 1 kg. aardappels, kruimig
- 50 gr. roomboter
- 125 ml. melk*
- handje verse bieslook
- peper en zout
* Iedere aardappel is anders, de 125 ml. melk is bij benadering. Voeg net zoveel melk toe tot je aardappelpuree de gewenste dikte heeft.
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn en giet dan af. Laat de aardappels even droogstomen in de pan van het vuur af. Stort daarna in een vergiet als je een pureeknijper gebruikt.
Knijp steeds een paar aardappels boven de pan tot een luchtige aardappelpuree. Smelt intussen in een steelpannetje de boter met 100 ml. melk. Zorg dat het goed heet is maar dat de melk niet aan de kook raakt. Als je alle aardappels hebt gepureerd voeg je de gesmolten boter en warme melk toe en roer je alles tot een romige puree.
Gebruik je een aardappelstamper? Stamp dan alle aardappels samen met het boter- en melkmengsel tot een romige aardappelpuree.
Snijd een handje bieslook fijn en meng met peper en zout naar smaak door de puree. Is de puree nog iets te dik? Verhit dan de rest van de melk en roer deze er doorheen tot de puree de gewenste dikte heeft.