Romige aardappelpuree met bieslook

Romige aardappelpuree met bieslook

Deze romige aardappelpuree met bieslook is voor mij het lekkerste recept voor aardappelpuree. De puree is heerlijk zacht en smeuïg en heeft een heerlijk smaakje door de bieslook. Deze aardappelpuree is een ideaal bijgerecht als je eens wat anders wilt dan gewone gekookte aardappels.

De aardappels knijp ik tot een puree met een speciale pureeknijper, hierdoor wordt de aardappelpuree nog luchtiger. Eventueel kan je de aardappels ook fijnstampen met een aardappelstamper, dan wordt die net wat grover. Nog meer smaak krijg je door de gesmolten roomboter en melk die je er aan het einde doorheen roert.

Wil je deze lekkere aardappelpuree met bieslook ook eens maken? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. Wil je een wat neutralere smaak dan kan je de bieslook eventueel weglaten. Of vervang deze eens door andere kruiden, je kan er eigenlijk alle kanten mee op.

Tip: wil je de aardappelpuree van tevoren maken en later opwarmen? Gebruik dan de helft van de melk en roer de resterende melk er pas doorheen als je de aardappelpuree opwarmt. Zo blijft de puree heerlijke smeuïg.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 50 gr. roomboter
  • 125 ml. melk*
  • handje verse bieslook
  • peper en zout

* Iedere aardappel is anders, de 125 ml. melk is bij benadering. Voeg net zoveel melk toe tot je aardappelpuree de gewenste dikte heeft.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn en giet dan af. Laat de aardappels even droogstomen in de pan van het vuur af. Stort daarna in een vergiet als je een pureeknijper gebruikt.

Knijp steeds een paar aardappels boven de pan tot een luchtige aardappelpuree. Smelt intussen in een steelpannetje de boter met 100 ml. melk. Zorg dat het goed heet is maar dat de melk niet aan de kook raakt. Als je alle aardappels hebt gepureerd voeg je de gesmolten boter en warme melk toe en roer je alles tot een romige puree.

Gebruik je een aardappelstamper? Stamp dan alle aardappels samen met het boter- en melkmengsel tot een romige aardappelpuree.

Snijd een handje bieslook fijn en meng met peper en zout naar smaak door de puree. Is de puree nog iets te dik? Verhit dan de rest van de melk en roer deze er doorheen tot de puree de gewenste dikte heeft.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Romige aardappelpuree met bieslook'
Afbeelding bij 'Romige aardappelpuree met bieslook'
Afbeelding bij 'Romige aardappelpuree met bieslook'
Afbeelding bij 'Romige aardappelpuree met bieslook'
Afbeelding bij 'Romige aardappelpuree met bieslook'
Afbeelding bij 'Romige aardappelpuree met bieslook'