Romige aardappelpuree met bieslook

Romige aardappelpuree met bieslook
Basics, Bijgerecht
25 minuten
4 personen

Deze romige aardappelpuree met bieslook is voor mij het lekkerste recept voor aardappelpuree. De puree is heerlijk zacht en smeuïg en heeft een heerlijk smaakje door de bieslook. Deze aardappelpuree is een ideaal bijgerecht als je eens wat anders wilt dan gewone gekookte aardappels.

De aardappels knijp ik tot een puree met een speciale pureeknijper, hierdoor wordt de aardappelpuree nog luchtiger. Eventueel kan je de aardappels ook fijnstampen met een aardappelstamper, dan wordt die net wat grover. Nog meer smaak krijg je door de gesmolten roomboter en melk die je er aan het einde doorheen roert.

Wil je deze lekkere aardappelpuree met bieslook ook eens maken? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. Wil je een wat neutralere smaak dan kan je de bieslook eventueel weglaten. Of vervang deze eens door andere kruiden, je kan er eigenlijk alle kanten mee op.

Tip: wil je de aardappelpuree van tevoren maken en later opwarmen? Gebruik dan de helft van de melk en roer de resterende melk er pas doorheen als je de aardappelpuree opwarmt. Zo blijft de puree heerlijke smeuïg.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 50 gr. roomboter
  • 125 ml. melk*
  • handje verse bieslook
  • peper en zout

* Iedere aardappel is anders, de 125 ml. melk is bij benadering. Voeg net zoveel melk toe tot je aardappelpuree de gewenste dikte heeft.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn en giet dan af. Laat de aardappels even droogstomen in de pan van het vuur af. Stort daarna in een vergiet als je een pureeknijper gebruikt.

Knijp steeds een paar aardappels boven de pan tot een luchtige aardappelpuree. Smelt intussen in een steelpannetje de boter met 100 ml. melk. Zorg dat het goed heet is maar dat de melk niet aan de kook raakt. Als je alle aardappels hebt gepureerd voeg je de gesmolten boter en warme melk toe en roer je alles tot een romige puree.

Gebruik je een aardappelstamper? Stamp dan alle aardappels samen met het boter- en melkmengsel tot een romige aardappelpuree.

Snijd een handje bieslook fijn en meng met peper en zout naar smaak door de puree. Is de puree nog iets te dik? Verhit dan de rest van de melk en roer deze er doorheen tot de puree de gewenste dikte heeft.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige aardappelpuree met bieslook
Romige aardappelpuree met bieslook
Romige aardappelpuree met bieslook
Romige aardappelpuree met bieslook
Romige aardappelpuree met bieslook
Romige aardappelpuree met bieslook

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens