Verrassende gevulde courgette en aubergine rolletjes

Verrassende gevulde courgette en aubergine rolletjes

Dit gerechtje doet het altijd heel goed bij een barbecue, het ziet er niet alleen heel leuk uit maar het is ook altijd een verrassing waar het mee gevuld is. Bereiden is erg makkelijk en zoals met veel gerechten kan je ook met deze gevulde courgette- en auberginerolletjes eindeloos variëren.

Dit gerechtje is eigenlijk gemaakt om op de barbecue te bereiden maar een grillpan of koekenpan kan je natuurlijk ook altijd gebruiken. Het leukst is het om de verschillende vullingen te combineren en te bereiden op een satéstokje. Succes gegarandeerd!

Recept

Ingrediënten

4 personen

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • olijfolie
 • peper en zout

Vulling (suggesties)

 • pesto
 • roomkaas
 • pijnboompitjes
 • zongedroogde tomaatjes
 • olijven
 • teentjes knoflook, geplet
 • teentjes knoflook, gesnipperd

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Leg de satéstokjes in een kom water zodat het water er goed in kan trekken, laat dit minimaal een half uurtje zo liggen. Zo voorkom je dat de satéstokjes meteen in brand vliegen als je deze op je barbecue legt. Als je dit gerechtje in de pan bereid hoef je dit trouwens niet te doen.

Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapiertje en snijd in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en sla deze plat met de zijkant van een koksmes of met de palm van je hand. Ontpit de olijven indien nodig. Leg alles vast klaar om de rolletjes courgette en aubergine zo te vullen.

Maak de courgette en de aubergine schoon onder de kraan en droog goed af, verwijder bij beiden de kop en de kont en snijd allebei in de lengte doormidden. Snijd nu met een scherp mes lange dunne plakken van zowel de courgette als de aubergine. De plakken moeten zo dun zijn dat je deze zo nog op kan rollen. Heb je een mandoline gebruik die dan.

Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi lichtjes met wat versgemalen peper en zout. Leg ze kort op de barbecue en grill aan beide zijden zodat ze een beetje geroosterd zijn. Haal ze weer van de barbecue en begin met vullen.

Suggesties voor de vulling

Met knoflook en pesto

Besmeer een paar van de plakjes courgette en aubergine dun met pesto en leg aan het begin van de plakjes een geplette teen knoflook. Rol de plakjes helemaal op en steek deze ieder op een aparte prikker.

Met roomkaas

Leg een flinke theelepel roomkaas aan het begin van een paar plakjes courgette en aubergine en bestrooi met flink wat versgemalen peper en een paar pijnboompitjes. Rol ook op en steek deze bij de prikkers met de rolletjes met knoflook en pesto.

Met olijven

Leg een olijf aan het begin van een paar plakjes courgette en aubergine en snipper er wat knoflook overheen. Bestrooi met een beetje peper en rol de plakjes op en steek deze op de prikkers met de andere rolletjes.

Met zongedroogde tomaatjes

Leg een paar stukjes zongedroogde tomaat aan het begin van een paar plakjes en drupel hier wat extra olijfolie over, bestrooi met grof zout en rol op. Steek ook deze bij de andere rolletjes op de prikkers.

Rooster op de barbecue

Blijf herhalen tot je alle plakjes courgette en pesto hebt gebruikt en de satéprikkers vol zijn. Leg ze op de barbecue totdat de onderkant goed begint te verkleuren en draai ze daarna om. Zodra beide kanten goed zijn gebakken zijn ze klaar om te eten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Verrassende gevulde courgette en aubergine rolletjes'