Een hele makkelijke cheesecake
Recept
Ingrediënten
12 personen
- 150 gr. mariakoekjes
- 1/4 tl. nootmuskaat
- 100 gr. roomboter
- 800 gr. Philadelphia Naturel cream cheese
- 260 gr. suiker
- 2 tl. vanille essence
- 2 tl. citroensap
- 2 tl. citroenrasp
- 3 eieren
- 150 ml. crème fraiche
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de cream cheese en de eieren vast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komen.
Maal de koekjes samen met de nootmuskaat helemaal fijn in je keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuurtje en giet dit bij het kruim, meng alles goed door elkaar en vet een taart- of springvorm van ca. 23 cm doorsnee in met boter. Druk het kruimelmengsel in de vorm en zet 10 minuten in de oven om de bodem van je cheesecake te maken.
Haal de bodem na 10 minuten uit de oven en laat in de taartvorm afkoelen, smeer de randen van de vorm hierna opnieuw in met wat boter. Zet de oventemperatuur vast op 180 graden voor zo.
Maal nu de cream cheese, 200 gr. suiker, 1 tl. vanille essence, de citroenrasp en het citroensap in je keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe. Meng net zolang tot het een mooi egale massa is en giet dit in de taartvorm over de afgekoelde bodem. Zet de taartvorm weer 25 minuten in de oven en laat 15 minuten afkoelen.
Maal tenslotte de cème fraiche samen met 60 gr. suiker en 1 tl. vanille essence in de keukenmachine tot je weer een mooi egale massa hebt. Spatel dit weer over de wat afgekoelde cake en zet het geheel nog eens 20 minuten in de oven. Hierna laat je de cheesecake helemaal afkoelen en kan je deze in mooie punten snijden.