Een hele makkelijke cheesecake

Een hele makkelijke cheesecake
Desserts, Gebak
10 minuten + totaal 55 minuten oven + afkoelen
12 personen

Cheesecake, dat is dus een van die gerechtjes waar je mij heel blij mee kan maken. Lekker als gebakje bij de koffie of een kop thee maar ook ideaal als dessert na een gezellig etentje. Ik heb deze cheesecake al vaak gemaakt en iedere keer is hij even lekker, langer dan twee dagen doen we er dan ook niet over.

Dit recept heb ik gevonden toen ik mijn Magimix keukenmachine had gekocht. Ik kocht toen namelijk al snel het kookboek Smart cooking met de Magimix van Julius Jaspers. En tot mijn grote verrassing stond daar dus dit recept voor een heel makkelijke cheesecake in. Alle credits naar Julius Jaspers dus voor dit heerlijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (12 personen)

  • 150 gr. mariakoekjes
  • 1/4 tl. nootmuskaat
  • 100 gr. roomboter
  • 800 gr. Philadelphia Naturel cream cheese
  • 260 gr. suiker
  • 2 tl. vanille essence
  • 2 tl. citroensap
  • 2 tl. citroenrasp
  • 3 eieren
  • 150 ml. crème fraiche

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de cream cheese en de eieren vast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komen.

Maal de koekjes samen met de nootmuskaat helemaal fijn in je keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuurtje en giet dit bij het kruim, meng alles goed door elkaar en vet een taart- of springvorm van ca. 23 cm doorsnee in met boter. Druk het kruimelmengsel in de vorm en zet 10 minuten in de oven om de bodem van je cheesecake te maken.

Haal de bodem na 10 minuten uit de oven en laat in de taartvorm afkoelen, smeer de randen van de vorm hierna opnieuw in met wat boter. Zet de oventemperatuur vast op 180 graden voor zo.

Maal nu de cream cheese, 200 gr. suiker, 1 tl. vanille essence, de citroenrasp en het citroensap in je keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe. Meng net zolang tot het een mooi egale massa is en giet dit in de taartvorm over de afgekoelde bodem. Zet de taartvorm weer 25 minuten in de oven en laat 15 minuten afkoelen.

Maal tenslotte de cème fraiche samen met 60 gr. suiker en 1 tl. vanille essence in de keukenmachine tot je weer een mooi egale massa hebt. Spatel dit weer over de wat afgekoelde cake en zet het geheel nog eens 20 minuten in de oven. Hierna laat je de cheesecake helemaal afkoelen en kan je deze in mooie punten snijden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Een hele makkelijke cheesecake


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens