Een hele makkelijke cheesecake

Een hele makkelijke cheesecake

Cheesecake, dat is dus een van die gerechtjes waar je mij heel blij mee kan maken. Lekker als gebakje bij de koffie of een kop thee maar ook ideaal als dessert na een gezellig etentje. Ik heb deze cheesecake al vaak gemaakt en iedere keer is hij even lekker, langer dan twee dagen doen we er dan ook niet over.

Dit recept heb ik gevonden toen ik mijn Magimix keukenmachine had gekocht. Ik kocht toen namelijk al snel het kookboek Smart cooking met de Magimix van Julius Jaspers. En tot mijn grote verrassing stond daar dus dit recept voor een heel makkelijke cheesecake in. Alle credits naar Julius Jaspers dus voor dit heerlijke recept.

Recept

Ingrediënten

12 personen

  • 150 gr. mariakoekjes
  • 1/4 tl. nootmuskaat
  • 100 gr. roomboter
  • 800 gr. Philadelphia Naturel cream cheese
  • 260 gr. suiker
  • 2 tl. vanille essence
  • 2 tl. citroensap
  • 2 tl. citroenrasp
  • 3 eieren
  • 150 ml. crème fraiche

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de cream cheese en de eieren vast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komen.

Maal de koekjes samen met de nootmuskaat helemaal fijn in je keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuurtje en giet dit bij het kruim, meng alles goed door elkaar en vet een taart- of springvorm van ca. 23 cm doorsnee in met boter. Druk het kruimelmengsel in de vorm en zet 10 minuten in de oven om de bodem van je cheesecake te maken.

Haal de bodem na 10 minuten uit de oven en laat in de taartvorm afkoelen, smeer de randen van de vorm hierna opnieuw in met wat boter. Zet de oventemperatuur vast op 180 graden voor zo.

Maal nu de cream cheese, 200 gr. suiker, 1 tl. vanille essence, de citroenrasp en het citroensap in je keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe. Meng net zolang tot het een mooi egale massa is en giet dit in de taartvorm over de afgekoelde bodem. Zet de taartvorm weer 25 minuten in de oven en laat 15 minuten afkoelen.

Maal tenslotte de cème fraiche samen met 60 gr. suiker en 1 tl. vanille essence in de keukenmachine tot je weer een mooi egale massa hebt. Spatel dit weer over de wat afgekoelde cake en zet het geheel nog eens 20 minuten in de oven. Hierna laat je de cheesecake helemaal afkoelen en kan je deze in mooie punten snijden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een hele makkelijke cheesecake'