Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. blauwe bes en framboos, diepvries
- 250 gr. yoghurt (mager of vol)
- scheutje vloeibare honing
Bereidingswijze
Zet de mengbeker van je blender op een keukenweegschaal en weeg 250 gram yoghurt af. Als je een staafmixer gebruikt voor deze frozen yoghurt dan weeg je de yoghurt af in een mengkom. Doe er de diepgevroren blauwe bessen en frambozen bij en een klein scheutje vloeibare honing.
Zet de blender op de 'dessert stand' en draai het geheel tot een gladde substantie. Let erop dat je de blender niet op een te hoog vermogen laat draaien omdat het anders te dun wordt. Als het net van je lepel afglijdt heeft de frozen yoghurt de ideale dikte. Als je de staafmixer gebruikt pureer je het geheel in de mengkom, let er ook hierop dat het niet te dun wordt.
De frozen yoghurt met blauwe bes en framboos kan je eventueel afmaken met wat vers fruit. Wil je dat de frozen yoghurt toch iets dikker wordt dan kan je het in bakjes doen en nog 30 minuten in de vriezer zetten.