Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos

Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos
Desserts, Smoothies & shakes
5 minuten
4 personen

Als je zin hebt in een lekker en verfrissend toetje moet je deze frozen yoghurt met blauwe bes en framboos eens proberen. Het is een supermakkelijk te maken en erg lekker dessert dat echt zo op tafel staat. Bovendien heb je er maar drie ingrediënten voor nodig, ideaal toch?

Frozen yoghurt wordt eigenlijk gemaakt van magere yoghurt. Hierdoor is het een lekker licht dessert. Omdat ik zelf nooit magere zuivelproducten in huis heb gebruikte ik volle yoghurt. Je kan dit recept ook met Griekse yoghurt bereiden maar dan wordt het net iets dikker en krijg je meer een soort yoghurtijs.

Wij aten deze frozen yoghurt met blauwe bes en framboos als dessert op een warme avond. Het is ook lekker om als ontbijt te nemen en er dan wat vers fruit doorheen te doen. Wil je deze lekkere froze yoghurt zelf eens proberen dan vind je hier het snelle recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. blauwe bes en framboos, diepvries
  • 250 gr. yoghurt (mager of vol)
  • scheutje vloeibare honing

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet de mengbeker van je blender op een keukenweegschaal en weeg 250 gram yoghurt af. Als je een staafmixer gebruikt voor deze frozen yoghurt dan weeg je de yoghurt af in een mengkom. Doe er de diepgevroren blauwe bessen en frambozen bij en een klein scheutje vloeibare honing.

Zet de blender op de 'dessert stand' en draai het geheel tot een gladde substantie. Let erop dat je de blender niet op een te hoog vermogen laat draaien omdat het anders te dun wordt. Als het net van je lepel afglijdt heeft de frozen yoghurt de ideale dikte. Als je de staafmixer gebruikt pureer je het geheel in de mengkom, let er ook hierop dat het niet te dun wordt.

De frozen yoghurt met blauwe bes en framboos kan je eventueel afmaken met wat vers fruit. Wil je dat de frozen yoghurt toch iets dikker wordt dan kan je het in bakjes doen en nog 30 minuten in de vriezer zetten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos
Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos
Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens