Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos

Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos

Als je zin hebt in een lekker en verfrissend toetje moet je deze frozen yoghurt met blauwe bes en framboos eens proberen. Het is een supermakkelijk te maken en erg lekker dessert dat echt zo op tafel staat. Bovendien heb je er maar drie ingrediënten voor nodig, ideaal toch?

Frozen yoghurt wordt eigenlijk gemaakt van magere yoghurt. Hierdoor is het een lekker licht dessert. Omdat ik zelf nooit magere zuivelproducten in huis heb gebruikte ik volle yoghurt. Je kan dit recept ook met Griekse yoghurt bereiden maar dan wordt het net iets dikker en krijg je meer een soort yoghurtijs.

Wij aten deze frozen yoghurt met blauwe bes en framboos als dessert op een warme avond. Het is ook lekker om als ontbijt te nemen en er dan wat vers fruit doorheen te doen. Wil je deze lekkere froze yoghurt zelf eens proberen dan vind je hier het snelle recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. blauwe bes en framboos, diepvries
  • 250 gr. yoghurt (mager of vol)
  • scheutje vloeibare honing

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet de mengbeker van je blender op een keukenweegschaal en weeg 250 gram yoghurt af. Als je een staafmixer gebruikt voor deze frozen yoghurt dan weeg je de yoghurt af in een mengkom. Doe er de diepgevroren blauwe bessen en frambozen bij en een klein scheutje vloeibare honing.

Zet de blender op de 'dessert stand' en draai het geheel tot een gladde substantie. Let erop dat je de blender niet op een te hoog vermogen laat draaien omdat het anders te dun wordt. Als het net van je lepel afglijdt heeft de frozen yoghurt de ideale dikte. Als je de staafmixer gebruikt pureer je het geheel in de mengkom, let er ook hierop dat het niet te dun wordt.

De frozen yoghurt met blauwe bes en framboos kan je eventueel afmaken met wat vers fruit. Wil je dat de frozen yoghurt toch iets dikker wordt dan kan je het in bakjes doen en nog 30 minuten in de vriezer zetten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos'
Afbeelding bij 'Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos'
Afbeelding bij 'Frozen yoghurt met blauwe bes en framboos'