Granité van ice tea met honing en citroen

Granité van ice tea met honing en citroen
Desserts, Tussendoortjes
5 minuten + ca. 3 uur in de vriezer
4 personen

Dit gerechtje is zo makkelijk te maken dat je het echt eens moet proberen, heel erg lekker als dessert of gewoon als verfrissend tussendoortje. Bovendien bevat het ook nog eens alleen maar natuurlijke ingrediënten, geen enkele reden om het niet te doen dus.

Deze ice tea granité met honing en citroen heb ik natuurlijk gemaakt met zelfgemaakte ice tea. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor dan kan je natuurlijk ook ice tea uit een pak gebruiken. Of maak je eigen smaak met bijvoorbeeld een vruchtensapje, limonade of zelfs koffie. Ik zou er bij die laatste alleen geen citroen bij doen maar een klein toefje room.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Je kan deze granité op twee manieren bereiden, de makkelijke of de heel makkelijke. Heb je een ijsklontjesvorm en een blender dan kies je natuurlijk voor de héél makkelijke manier.

Maak in je vriezer ijsklontjes van de ice tea, dit duurt een paar uur. Haal de ijsklontjes uit de vorm, maal ze fijn in je blender tot kleine kristallen en schep in kleine bakjes om op te dienen. Giet hier een beetje vloeibare honing overheen, leg er een schijfje citroen op en garneer met een blaadje munt. Knijp de citroen over je granité voor je deze opeet, lekker in combinatie met de honing.

Geen ijsklontjesvorm of blender? Giet de ice tea dan in een bakje dat in de vriezer kan en zet deze in je vriezer. Kijk na ongeveer een half uurtje of het al begint te bevriezen, zoja dan prak je het even met een vork en zet het weer terug in de vriezer. Herhaal dit een paar keer tot je een mooie granité krijgt. Hierna kan je het opdienen zoals hierboven is beschreven.

Trek er ongeveer 3 uur voor uit als je het op de tweede manier maakt. Maak je het eerder klaar dan af en toe even uit de vriezer halen om te 'prakken', anders krijg je één grote klont.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Granité van ice tea met honing en citroen
Granité van ice tea met honing en citroen


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens