Granité van ice tea met honing en citroen

Granité van ice tea met honing en citroen

Dit gerechtje is zo makkelijk te maken dat je het echt eens moet proberen, heel erg lekker als dessert of gewoon als verfrissend tussendoortje. Bovendien bevat het ook nog eens alleen maar natuurlijke ingrediënten, geen enkele reden om het niet te doen dus.

Deze ice tea granité met honing en citroen heb ik natuurlijk gemaakt met zelfgemaakte ice tea. Heb je daar geen zin in of geen tijd voor dan kan je natuurlijk ook ice tea uit een pak gebruiken. Of maak je eigen smaak met bijvoorbeeld een vruchtensapje, limonade of zelfs koffie. Ik zou er bij die laatste alleen geen citroen bij doen maar een klein toefje room.

Recept

Ingrediënten

4 personen

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Je kan deze granité op twee manieren bereiden, de makkelijke of de heel makkelijke. Heb je een ijsklontjesvorm en een blender dan kies je natuurlijk voor de héél makkelijke manier.

Maak in je vriezer ijsklontjes van de ice tea, dit duurt een paar uur. Haal de ijsklontjes uit de vorm, maal ze fijn in je blender tot kleine kristallen en schep in kleine bakjes om op te dienen. Giet hier een beetje vloeibare honing overheen, leg er een schijfje citroen op en garneer met een blaadje munt. Knijp de citroen over je granité voor je deze opeet, lekker in combinatie met de honing.

Geen ijsklontjesvorm of blender? Giet de ice tea dan in een bakje dat in de vriezer kan en zet deze in je vriezer. Kijk na ongeveer een half uurtje of het al begint te bevriezen, zoja dan prak je het even met een vork en zet het weer terug in de vriezer. Herhaal dit een paar keer tot je een mooie granité krijgt. Hierna kan je het opdienen zoals hierboven is beschreven.

Trek er ongeveer 3 uur voor uit als je het op de tweede manier maakt. Maak je het eerder klaar dan af en toe even uit de vriezer halen om te 'prakken', anders krijg je één grote klont.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Granité van ice tea met honing en citroen'
Afbeelding bij 'Granité van ice tea met honing en citroen'