Homemade frambozenyoghurt ijsjes

Homemade frambozenyoghurt ijsjes

In onze tuin is een aantal jaren geleden spontaan een frambozenstruik gaan groeien. Achteraf bleek deze onder de schutting door te zijn gegroeid vanaf de buren. De buren wonen er inmiddels niet meer, de originele struik is weg maar wij hebben nog steeds frambozen in de tuin.

Laatst plukte ik weer een bakje vol en besloot er homemade frambozenyoghurt ijsjes van te maken. Even pureren met wat yoghurt en melk en iets zoeter maken met wat honing. Een werkje waar je echt een paar minuten mee bezig bent, daarna moet je alleen een paar uur wachten tot ze bevroren zijn.

Deze lekkere yoghurtijsjes kan je het best dus een dagje vantevoren maken. Ik heb ruim 300 ml. frambozenyoghurt gemaakt, meer dan voldoende voor vier ijsvormpjes. Wat ik over hield heb ik direct opgedronken, heerlijk.

Tip: geen ijsvormpjes in huis? Lege kleine bakjes van bijvoorbeeld Danoontje kan je ook prima gebruiken. Steek er eventueel een plastic lepeltje of mesje in als stokje en invriezen maar.

Recept

Ingrediënten

4 ijsjes

  • 200 gr. frambozen
  • 200 ml. volle yoghurt
  • 35 ml. volle melk
  • flinke scheut honing

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze yoghurtijsjes zijn zo makkelijk te maken dat je dit eigenlijk geen recept mag noemen.

Pureer de frambozen samen met de yoghurt en melk tot een dunne vruchtenyoghurt. Ik gebruik hiervoor een staafmixer maar met een blender kan het natuurlijk ook. Voeg een flinke scheut honing toe en meng goed door elkaar. Door het invriezen wordt de smaak iets minder zoet, doe dus niet te zuinig met de honing als je een wat zoeter yoghurtijsje wil.

Giet de dunne frambozenyoghurt in de ijsvormpjes, doe de stokjes erin en zet in de vriezer. Laat de yoghurtijsjes minimaal vijf uur invriezen zodat je stevige ijslollies krijgt. Haal de yoghurtijsjes zo'n tien minuten voor je ze wilt eten uit de vriezer en leg ze in de koelkast. Zo worden ze net wat zachter.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Homemade frambozenyoghurt ijsjes'
Afbeelding bij 'Homemade frambozenyoghurt ijsjes'
Afbeelding bij 'Homemade frambozenyoghurt ijsjes'