Homemade frambozenyoghurt ijsjes

Homemade frambozenyoghurt ijsjes
Desserts, Tussendoortjes
5 minuten + min. 5 uur invriezen
4 ijsjes

In onze tuin is een aantal jaren geleden spontaan een frambozenstruik gaan groeien. Achteraf bleek deze onder de schutting door te zijn gegroeid vanaf de buren. De buren wonen er inmiddels niet meer, de originele struik is weg maar wij hebben nog steeds frambozen in de tuin.

Laatst plukte ik weer een bakje vol en besloot er homemade frambozenyoghurt ijsjes van te maken. Even pureren met wat yoghurt en melk en iets zoeter maken met wat honing. Een werkje waar je echt een paar minuten mee bezig bent, daarna moet je alleen een paar uur wachten tot ze bevroren zijn.

Deze lekkere yoghurtijsjes kan je het best dus een dagje vantevoren maken. Ik heb ruim 300 ml. frambozenyoghurt gemaakt, meer dan voldoende voor vier ijsvormpjes. Wat ik over hield heb ik direct opgedronken, heerlijk.

Tip: geen ijsvormpjes in huis? Lege kleine bakjes van bijvoorbeeld Danoontje kan je ook prima gebruiken. Steek er eventueel een plastic lepeltje of mesje in als stokje en invriezen maar.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 ijsjes)

  • 200 gr. frambozen
  • 200 ml. volle yoghurt
  • 35 ml. volle melk
  • flinke scheut honing

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Deze yoghurtijsjes zijn zo makkelijk te maken dat je dit eigenlijk geen recept mag noemen.

Pureer de frambozen samen met de yoghurt en melk tot een dunne vruchtenyoghurt. Ik gebruik hiervoor een staafmixer maar met een blender kan het natuurlijk ook. Voeg een flinke scheut honing toe en meng goed door elkaar. Door het invriezen wordt de smaak iets minder zoet, doe dus niet te zuinig met de honing als je een wat zoeter yoghurtijsje wil.

Giet de dunne frambozenyoghurt in de ijsvormpjes, doe de stokjes erin en zet in de vriezer. Laat de yoghurtijsjes minimaal vijf uur invriezen zodat je stevige ijslollies krijgt. Haal de yoghurtijsjes zo'n tien minuten voor je ze wilt eten uit de vriezer en leg ze in de koelkast. Zo worden ze net wat zachter.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Homemade frambozenyoghurt ijsjes
Homemade frambozenyoghurt ijsjes
Homemade frambozenyoghurt ijsjes


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens