Homemade frambozenyoghurt ijsjes
Recept
Ingrediënten
4 ijsjes
- 200 gr. frambozen
- 200 ml. volle yoghurt
- 35 ml. volle melk
- flinke scheut honing
Bereidingswijze
Deze yoghurtijsjes zijn zo makkelijk te maken dat je dit eigenlijk geen recept mag noemen.
Pureer de frambozen samen met de yoghurt en melk tot een dunne vruchtenyoghurt. Ik gebruik hiervoor een staafmixer maar met een blender kan het natuurlijk ook. Voeg een flinke scheut honing toe en meng goed door elkaar. Door het invriezen wordt de smaak iets minder zoet, doe dus niet te zuinig met de honing als je een wat zoeter yoghurtijsje wil.
Giet de dunne frambozenyoghurt in de ijsvormpjes, doe de stokjes erin en zet in de vriezer. Laat de yoghurtijsjes minimaal vijf uur invriezen zodat je stevige ijslollies krijgt. Haal de yoghurtijsjes zo'n tien minuten voor je ze wilt eten uit de vriezer en leg ze in de koelkast. Zo worden ze net wat zachter.