Panna cotta met frambozen uit de tuin

Panna cotta met frambozen uit de tuin
Desserts
15 minuten + minimaal 4 uur wachten
4 personen

Een paar jaar geleden besloten onze toenmalige buren een frambozenstruik in de tuin te planten. Twee jaar geleden piepte deze onder onze schutting door en inmiddels hebben wij een mooie hoek met verse frambozen. Het grootste deel is nu rijp dus die gaan morgen eens fijn geplukt worden.

Met frambozen kan je natuurlijk van alles maken: lekkere smoothies, frambozenijs, gebak met frambozen of een pot zelfgemaakte frambozenjam. Jammer genoeg is de oogst dusdanig klein dat al deze opties afvallen. Wat wél kan is een heerlijke panna cotta met frambozen uit eigen tuin. Hier heb je een lekker makkelijk recept waar helaas nog wel eerst een nachtje overheen moet.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 ml. slagroom
  • 50 gr. suiker
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 vanillestokjes
  • 4 handjes frambozen
  • paar blaadjes basilicum

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Een panna cotta is zo gemaakt en heel erg lekker als je net als ik een zwak hebt voor vanille.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de slagroom in een steelpannetje en meng hier de suiker doorheen, leg de twee vanillestokjes daarna in de slagroom en breng het tegen de kook aan. Zodra de slagroom begint te koken doe je het vuur uit en haal je de vanillestokjes eruit.

Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en doe dit bij de warme slagroom. Knijp de gelatineblaadjes even uit boven het aanrecht en voeg ook de uitgeknepen gelatine toe aan de slagroom. Roer nogmaals goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost.

Giet het nog warme slagroommengsel nu in 4 kleine gladde schaaltjes (glas ziet er het leukst uit) en dek het af met vershoudfolie. Zet het minimaal 4 uur in de koelkast, nog beter is het om een nachtje te laten staan.

Zodra de panna cotta goed is opgesteven kan deze gegeten worden. Serveer de schaaltjes panna cotta bijvoorbeeld op een klein bord met op elk bord een handje frambozen met daarop een blaadje basilicum. Versier het bord eventueel met wat druppels frambozensiroop.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens