Panna cotta met frambozen uit de tuin
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 500 ml. slagroom
- 50 gr. suiker
- 3 gelatineblaadjes
- 2 vanillestokjes
- 4 handjes frambozen
- paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze
Een panna cotta is zo gemaakt en heel erg lekker als je net als ik een zwak hebt voor vanille.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de slagroom in een steelpannetje en meng hier de suiker doorheen, leg de twee vanillestokjes daarna in de slagroom en breng het tegen de kook aan. Zodra de slagroom begint te koken doe je het vuur uit en haal je de vanillestokjes eruit.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en doe dit bij de warme slagroom. Knijp de gelatineblaadjes even uit boven het aanrecht en voeg ook de uitgeknepen gelatine toe aan de slagroom. Roer nogmaals goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost.
Giet het nog warme slagroommengsel nu in 4 kleine gladde schaaltjes (glas ziet er het leukst uit) en dek het af met vershoudfolie. Zet het minimaal 4 uur in de koelkast, nog beter is het om een nachtje te laten staan.
Zodra de panna cotta goed is opgesteven kan deze gegeten worden. Serveer de schaaltjes panna cotta bijvoorbeeld op een klein bord met op elk bord een handje frambozen met daarop een blaadje basilicum. Versier het bord eventueel met wat druppels frambozensiroop.