Panna cotta met frambozen uit de tuin

Panna cotta met frambozen uit de tuin

Een paar jaar geleden besloten onze toenmalige buren een frambozenstruik in de tuin te planten. Twee jaar geleden piepte deze onder onze schutting door en inmiddels hebben wij een mooie hoek met verse frambozen. Het grootste deel is nu rijp dus die gaan morgen eens fijn geplukt worden.

Met frambozen kan je natuurlijk van alles maken: lekkere smoothies, frambozenijs, gebak met frambozen of een pot zelfgemaakte frambozenjam. Jammer genoeg is de oogst dusdanig klein dat al deze opties afvallen. Wat wél kan is een heerlijke panna cotta met frambozen uit eigen tuin. Hier heb je een lekker makkelijk recept waar helaas nog wel eerst een nachtje overheen moet.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 ml. slagroom
  • 50 gr. suiker
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 vanillestokjes
  • 4 handjes frambozen
  • paar blaadjes basilicum

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Een panna cotta is zo gemaakt en heel erg lekker als je net als ik een zwak hebt voor vanille.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de slagroom in een steelpannetje en meng hier de suiker doorheen, leg de twee vanillestokjes daarna in de slagroom en breng het tegen de kook aan. Zodra de slagroom begint te koken doe je het vuur uit en haal je de vanillestokjes eruit.

Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en doe dit bij de warme slagroom. Knijp de gelatineblaadjes even uit boven het aanrecht en voeg ook de uitgeknepen gelatine toe aan de slagroom. Roer nogmaals goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost.

Giet het nog warme slagroommengsel nu in 4 kleine gladde schaaltjes (glas ziet er het leukst uit) en dek het af met vershoudfolie. Zet het minimaal 4 uur in de koelkast, nog beter is het om een nachtje te laten staan.

Zodra de panna cotta goed is opgesteven kan deze gegeten worden. Serveer de schaaltjes panna cotta bijvoorbeeld op een klein bord met op elk bord een handje frambozen met daarop een blaadje basilicum. Versier het bord eventueel met wat druppels frambozensiroop.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.