Snelle chocolademousse zonder ei

Snelle chocolademousse zonder ei

Chocolademousse is samen met crème brûlée een van mijn favoriete toetjes. Als een van de twee op een menukaart staat weet ik al welk dessert ik ga kiezen. Als je ook dol bent op chocolademousse moet je deze snelle chocolademousse zonder ei echt eens proberen.

Je hebt deze makkelijke chocolademousse echt zo gemaakt waarna het alleen nog hoeft op te stijven in de koelkast. Ik zal ook het recept voor een chcolademousse mét ei nog eens met je delen. Maar wil je snel een lekker dessert dan is dit een toppertje. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 500 ml. slagroom
  • 150 gr. pure chocolade, 70% cacao
  • 16 gr. vanillesuiker (2 zakjes)
  • snufje grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze lekkere chocolademousse zonder ei heb je echt zo gemaakt. Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook, hang er een tweede pannetje boven. Zorg dat de bodem het water niet raakt, dit noem je 'au bain marie'.

Zet het vuur laag en breek de chocolade in stukken boven het 'droge' pannetje. Laat de chocolade zo langzaam mogelijk smelten en roer af en toe even door. Klop intussen de slagroom samen met de vanillesuiker stijf in een mengkom, als de slagroom aan je garde blijft hangen is deze goed. Te dik is niet lekker, de mousse moet namelijk een lekker luchtig blijven.

Als de chocolade volledig is gesmolten spatel je deze voorzichtig door de slagroom. Blijf net zolang door elkaar spatelen tot alle slagroom en chocolade is gemengd. Voeg er nog een snufje grof zeezout aan toe, roer nog eenmaal goed door elkaar en zet de mengkom in de koelkast.

Laat de chocolademousse minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Haal de chocolademousse voor je het serveert even uit de koelkast zodat deze weer een beetje zacht wordt.

Door het gebruik van pure chocolade heeft de mousse een echte chocoladesmaak. Heb je de chocolademousse liever wat zoeter kies dan bijvoorbeeld voor melkchocolade of voeg wat minder chocolade toe. Zelf vind ik hem zo juist erg lekker.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snelle chocolademousse zonder ei'
Afbeelding bij 'Snelle chocolademousse zonder ei'
Afbeelding bij 'Snelle chocolademousse zonder ei'
Afbeelding bij 'Snelle chocolademousse zonder ei'
Afbeelding bij 'Snelle chocolademousse zonder ei'