Vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies

Vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies
Desserts
5 minuten
per persoon

Ben je net zo dol op koffie, ijs en chocolade als ik? Dan moet je dit vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies echt eens proberen. Het is een superlekker en makkelijk toetje en je hebt het letterlijk binnen vijf minuten op tafel staan.

Ik maakte het met een ristretto, een heel klein bakje koffie dat lekker sterk is. Je kan ook een halve espresso of een klein beetje heel sterke koffie gebruiken. Geen koffieliefhebber? Verwarm dan een klein scheutje chocomel en doe dat erbij in plaats van de koffie. Het snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 3 bollen vanille roomijs
  • 1 ristretto*
  • chocolade dessertsaus**
  • chococrispies***

* Een ristretto is een sterk bakje koffie van ongeveer 20 ml. Je kan ook een half kopje espresso gebruiken of 20 ml. sterke koffie.
** Ik gebruikte de chocolade dessertsaus van Tova, Nog lekkerder is het om zelf pure chocolade te smelten en dit eroverheen te gieten.
*** Chococrispies zijn kleine crunchy chocoladeballetjes, o.a. te vinden in Dr. Oet­ker Re­gen­boog­fan­ta­sie. Als alternatief kan je hagelslag gebruiken.

Bereidingswijze

Haal het vanille roomijs vantevoren even uit de koelkast zodat het een beetje zachter wordt. Schep per persoon drie bolletjes in een schaaltje en giet hier een kopje hete ristretto overheen. Heb je dit niet dan kan je een half kopje espresso of ongeveer 20 ml. sterke koffie gebruiken.

Doe er naar smaak de chocolade dessertsaus overheen en strooi er tenslotte wat chococrispies over. Serveer je vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies meteen. Het allerlekkerst is het gesmolten ijs dat onderin je schaaltje achterblijft, leegslobberen is dus toegestaan ;)

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies
Vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens