Vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 3 bollen vanille roomijs
- 1 ristretto*
- chocolade dessertsaus**
- chococrispies***
* Een ristretto is een sterk bakje koffie van ongeveer 20 ml. Je kan ook een half kopje espresso gebruiken of 20 ml. sterke koffie.
** Ik gebruikte de chocolade dessertsaus van Tova, Nog lekkerder is het om zelf pure chocolade te smelten en dit eroverheen te gieten.
*** Chococrispies zijn kleine crunchy chocoladeballetjes, o.a. te vinden in Dr. Oetker Regenboogfantasie. Als alternatief kan je hagelslag gebruiken.
Bereidingswijze
Haal het vanille roomijs vantevoren even uit de koelkast zodat het een beetje zachter wordt. Schep per persoon drie bolletjes in een schaaltje en giet hier een kopje hete ristretto overheen. Heb je dit niet dan kan je een half kopje espresso of ongeveer 20 ml. sterke koffie gebruiken.
Doe er naar smaak de chocolade dessertsaus overheen en strooi er tenslotte wat chococrispies over. Serveer je vanille roomijs met ristretto, chocoladesaus en chococrispies meteen. Het allerlekkerst is het gesmolten ijs dat onderin je schaaltje achterblijft, leegslobberen is dus toegestaan ;)