Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop

Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop
Desserts
5 minuten
4 personen

Verrassingstoetjes staan bij ons regelamtig op tafel, en dan niet de bakjes uit de supermarkt maar een eigen creatie. Natuurlijk doen we dit op verzoek van zoonlief maar zo af en toe maken we ook voor onszelf wel eens een lekker toetje.

Waar wij onze zoon vooral verrassen met poppetjes van druiven of een auto van ontbijtkoek kiezen we zelf meestal voor iets anders. Bijvoorbeeld deze lekkere yoghurt met appel, banaan, donkere basterdsuiker en keukenstroop. Een lekker en zo te maken toetje dat weer eens wat anders is.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 ml. volle yoghurt
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • keukenstroop
  • donkere basterdsuiker
  • 4 tl. gebroken lijnzaad

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de bananen in dunne plakjes en de appels in kleine blokjes. Zelf snijd ik ze altijd met schil omdat dat én makkelijker is en daar o.a. juist de vezels in zitten. Gewoon lekker kleine blokjes en je hapt ze zo weg, met schil en al.

Verdeel de banaan over vier kommen, strooi daar de blokjes appel over en doe er per bakje een schepje basterdsuiker in. Doe in ieder bakje een theelepel lijnzaad en giet daar de yoghurt over heen. Tenslotte doe je nog een eetlepeltje keukenstroop in ieder bakje en je toetje is klaar.

Heb je geen keukenstroop in huis dan kan je natuurlijk ook vloeibare honing gebruiken. Schep er voor de variatie eens wat havermout of muesli bij of gebruik ander fruit. Je hebt het echt zo gemaakt en het is weer eens iets anders dan een bakje vla of gewone yoghurt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop
Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop
Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens