Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop

Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop

Verrassingstoetjes staan bij ons regelamtig op tafel, en dan niet de bakjes uit de supermarkt maar een eigen creatie. Natuurlijk doen we dit op verzoek van zoonlief maar zo af en toe maken we ook voor onszelf wel eens een lekker toetje.

Waar wij onze zoon vooral verrassen met poppetjes van druiven of een auto van ontbijtkoek kiezen we zelf meestal voor iets anders. Bijvoorbeeld deze lekkere yoghurt met appel, banaan, donkere basterdsuiker en keukenstroop. Een lekker en zo te maken toetje dat weer eens wat anders is.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 ml. volle yoghurt
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • keukenstroop
  • donkere basterdsuiker
  • 4 tl. gebroken lijnzaad

Bereidingswijze

Snijd de bananen in dunne plakjes en de appels in kleine blokjes. Zelf snijd ik ze altijd met schil omdat dat én makkelijker is en daar o.a. juist de vezels in zitten. Gewoon lekker kleine blokjes en je hapt ze zo weg, met schil en al.

Verdeel de banaan over vier kommen, strooi daar de blokjes appel over en doe er per bakje een schepje basterdsuiker in. Doe in ieder bakje een theelepel lijnzaad en giet daar de yoghurt over heen. Tenslotte doe je nog een eetlepeltje keukenstroop in ieder bakje en je toetje is klaar.

Heb je geen keukenstroop in huis dan kan je natuurlijk ook vloeibare honing gebruiken. Schep er voor de variatie eens wat havermout of muesli bij of gebruik ander fruit. Je hebt het echt zo gemaakt en het is weer eens iets anders dan een bakje vla of gewone yoghurt.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop

Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop

Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens