Yoghurt met appel, banaan, basterdsuiker en keukenstroop
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 750 ml. volle yoghurt
- 2 bananen
- 2 appels
- keukenstroop
- donkere basterdsuiker
- 4 tl. gebroken lijnzaad
Bereidingswijze
Snijd de bananen in dunne plakjes en de appels in kleine blokjes. Zelf snijd ik ze altijd met schil omdat dat én makkelijker is en daar o.a. juist de vezels in zitten. Gewoon lekker kleine blokjes en je hapt ze zo weg, met schil en al.
Verdeel de banaan over vier kommen, strooi daar de blokjes appel over en doe er per bakje een schepje basterdsuiker in. Doe in ieder bakje een theelepel lijnzaad en giet daar de yoghurt over heen. Tenslotte doe je nog een eetlepeltje keukenstroop in ieder bakje en je toetje is klaar.
Heb je geen keukenstroop in huis dan kan je natuurlijk ook vloeibare honing gebruiken. Schep er voor de variatie eens wat havermout of muesli bij of gebruik ander fruit. Je hebt het echt zo gemaakt en het is weer eens iets anders dan een bakje vla of gewone yoghurt.