Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Als het aan onze kleine man ligt staat er iedere avond een bak dubbelvla op tafel. Iets dat hij waarschijnlijk van zijn vader heeft want ook ik vind vla heerlijk. Gelukkig is hij ook altijd blij als we een verrassingstoetje maken. Gewoon een bakje yoghurt waar met bijvoorbeeld hagelslag, wat druiven, honing of een scheutje siroop een figuurtje op wordt getekend.

Ook voor onszelf maak ik graag een lekker toetje. Deze yoghurt met banaan, kaneel en honing bijvoorbeeld staat zo op tafel en is echt super lekker. Als je er een paar eetlepels havermoutvlokken bij doet heb je trouwens een heerlijk ontbijtje. Een lekkerder begin van de dag is er bijna niet wat mij betreft.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • volle yoghurt, bakje per persoon
  • 2 bananen
  • vloeibare honing
  • kaneelpoeder
  • lijnzaad
  • vanille-extract

Bereidingswijze

Het maken van dit toetje is zo eenvoudig dat ik het eigenlijk niet eens een recept mag noemen. Toch doe ik dat wel omdat het gewoon een heel erg lekker bakje yoghurt is.

Verdeel de yoghurt over vier bakjes en snijd de bananen in lekker dunne plakjes. Verdeel de plakjes banaan over de bakjes yoghurt en strooi wat kaneel over ieder bakje. Doe er naar smaak wat honing bij en doe er per bakje twee theelepels gebroken lijnzaad bij. Tenslotte een paar drupjes vanille-extract en klaar ben je.

Dien de bakjes zo op en laat iedereen alles lekker zelf door elkaar roeren. Wil je deze yoghurt als ontbijt nemen dan roer je er per bakje gewoon twee tot drie eetlepels havermoutvlokken doorheen. Simpel he?

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens