Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing

Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing
Desserts, Ontbijt
5 minuten
4 personen

Als het aan onze kleine man ligt staat er iedere avond een bak dubbelvla op tafel. Iets dat hij waarschijnlijk van zijn vader heeft want ook ik vind vla heerlijk. Gelukkig is hij ook altijd blij als we een verrassingstoetje maken. Gewoon een bakje yoghurt waar met bijvoorbeeld hagelslag, wat druiven, honing of een scheutje siroop een figuurtje op wordt getekend.

Ook voor onszelf maak ik graag een lekker toetje. Deze yoghurt met banaan, kaneel en honing bijvoorbeeld staat zo op tafel en is echt super lekker. Als je er een paar eetlepels havermoutvlokken bij doet heb je trouwens een heerlijk ontbijtje. Een lekkerder begin van de dag is er bijna niet wat mij betreft.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • volle yoghurt, bakje per persoon
  • 2 bananen
  • vloeibare honing
  • kaneelpoeder
  • lijnzaad
  • vanille-extract

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het maken van dit toetje is zo eenvoudig dat ik het eigenlijk niet eens een recept mag noemen. Toch doe ik dat wel omdat het gewoon een heel erg lekker bakje yoghurt is.

Verdeel de yoghurt over vier bakjes en snijd de bananen in lekker dunne plakjes. Verdeel de plakjes banaan over de bakjes yoghurt en strooi wat kaneel over ieder bakje. Doe er naar smaak wat honing bij en doe er per bakje twee theelepels gebroken lijnzaad bij. Tenslotte een paar drupjes vanille-extract en klaar ben je.

Dien de bakjes zo op en laat iedereen alles lekker zelf door elkaar roeren. Wil je deze yoghurt als ontbijt nemen dan roer je er per bakje gewoon twee tot drie eetlepels havermoutvlokken doorheen. Simpel he?

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing
Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing
Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing
Ontbijt of toetje: yoghurt met banaan, kaneel en honing


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens