Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 750 ml. volle yoghurt
- 200 gr. aardbeien
- handje verse basilicum
- 4 x scheutje vloeibare honing
- 4 tl. lijnzaad
Bereidingswijze
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de helft van de aardbeien over vier redelijk diepe kommen en giet hier de yoghurt over. Strooi de ander helft van de aardbeien over de yoghurt.
Pluk wat verse blaadjes basilicum en snijd deze in reepjes, eventueel kan je de basilicum ook scheuren. Strooi de reepjes basilicum over de bakjes en verdeel tenslotte over ieder bakje een theelepel gebroken lijnzaad. Giet wat vloeibare honing over het toetje en serveer direct.
Je kan de vloeibare honing ook eventueel vervangen door wat rietsuiker. Nog leuker is het om een gelijkmatige laag rietsuiker over de yoghurt te verdelen en met een crème brûlée snel te karameliseren. Maar ook zonder krokant laagje is dit gewoon een heel erg lekker en vooral makkelijk toetje voor elke dag.