Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum

Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum

Aardbeien en basilicum passen prima bij elkaar. Zowel in een uitgebreid dessert als in dit simpele toetje komen beide smaken helemaal tot hun recht. Dit snelle toetje heb je echt in een paar minuten gemaakt en is zeker voor herhaling vatbaar. Probeer dus maar eens.

Zelf vind ik het altijd lekker om nog wat lijnzaad en honing aan een bakje yoghurt toe te voegen. De combinatie met honing is in dit toetje helemaal geweldig, dus ik zou er zeker een scheutje bij doen. Het snelle recept vind je hieronder. Ik ben benieuwd wat jij van deze combinatie vindt!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 750 ml. volle yoghurt
  • 200 gr. aardbeien
  • handje verse basilicum
  • 4 x scheutje vloeibare honing
  • 4 tl. lijnzaad

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de helft van de aardbeien over vier redelijk diepe kommen en giet hier de yoghurt over. Strooi de ander helft van de aardbeien over de yoghurt.

Pluk wat verse blaadjes basilicum en snijd deze in reepjes, eventueel kan je de basilicum ook scheuren. Strooi de reepjes basilicum over de bakjes en verdeel tenslotte over ieder bakje een theelepel gebroken lijnzaad. Giet wat vloeibare honing over het toetje en serveer direct.

Je kan de vloeibare honing ook eventueel vervangen door wat rietsuiker. Nog leuker is het om een gelijkmatige laag rietsuiker over de yoghurt te verdelen en met een crème brûlée snel te karameliseren. Maar ook zonder krokant laagje is dit gewoon een heel erg lekker en vooral makkelijk toetje voor elke dag.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum'
Afbeelding bij 'Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum'