Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum

Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum

Aardbeien en basilicum passen prima bij elkaar. Zowel in een uitgebreid dessert als in dit simpele toetje komen beide smaken helemaal tot hun recht. Dit snelle toetje heb je echt in een paar minuten gemaakt en is zeker voor herhaling vatbaar. Probeer dus maar eens.

Zelf vind ik het altijd lekker om nog wat lijnzaad en honing aan een bakje yoghurt toe te voegen. De combinatie met honing is in dit toetje helemaal geweldig, dus ik zou er zeker een scheutje bij doen. Het snelle recept vind je hieronder. Ik ben benieuwd wat jij van deze combinatie vindt!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 ml. volle yoghurt
  • 200 gr. aardbeien
  • handje verse basilicum
  • 4 x scheutje vloeibare honing
  • 4 tl. lijnzaad

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de helft van de aardbeien over vier redelijk diepe kommen en giet hier de yoghurt over. Strooi de ander helft van de aardbeien over de yoghurt.

Pluk wat verse blaadjes basilicum en snijd deze in reepjes, eventueel kan je de basilicum ook scheuren. Strooi de reepjes basilicum over de bakjes en verdeel tenslotte over ieder bakje een theelepel gebroken lijnzaad. Giet wat vloeibare honing over het toetje en serveer direct.

Je kan de vloeibare honing ook eventueel vervangen door wat rietsuiker. Nog leuker is het om een gelijkmatige laag rietsuiker over de yoghurt te verdelen en met een crème brûlée snel te karameliseren. Maar ook zonder krokant laagje is dit gewoon een heel erg lekker en vooral makkelijk toetje voor elke dag.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum

Yoghurt met verse aardbeien en reepjes basilicum

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens