
Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 250 gr. diepvries zomerfruit*
- 250 gr. Griekse yoghurt
* Je vindt ingevroren zomerfruit in het diepvriesvak bij de supermarkt. Je kan ook zelf fruit invriezen, snijd het vantevoren dan in kleine stukken.
Bereidingswijze
Diepvries zomerfruit kocht ik gewoon bij de supermarkt, het is te vinden in het vriesvak. Je kan natuurlijk ook ander ingevroren fruit kopen of zelf fruit invriezen. Doe je dat laatste snij het wat grotere fruit dan vast in kleinere stukken voor je het in de vriezer doet.
Doe het zomerfruit in bevroren toestand in je blender en schep er 250 gram Griekse yoghurt bij. Op mijn blender zit een dessert-stand waarna ik perfect zelfgemaakt yoghurtijs had. Heb je deze stand niet laat je blender dan draaien op de laagste stand en draai er heel af en toe een standje bij.
Het is de bedoeling dat het ijs lekker romig en dik blijft, dus laat je blender vooral niet te hard en te lang draaien. Als je ingevroren fruit fijn is gemalen is je zelfgemaakte yoghurtijs al klaar. Is het toch iets te dun geworden zet het dan nog een half uurtje in de vriezer.
Zelf vond ik de smaak van mijn zelfgemaakte yoghurtijs helemaal perfect. Wil je het toch iets zoeter dan kan je er een scheutje honing of agavesiroop bijdoen. Voor wat extra smaak kan je nog een klein scheutje Roosvicee of andere limonade toevoegen, ik vond dat niet nodig.
De hoeveelheden lijken misschien wat weinig voor vier personen maar als toetje is het meer dan genoeg. Wij aten deze hoeveelheid met ons tweetjes en dat was écht teveel. Je ziet het, zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine is super makkelijk en heel erg lekker.
Recepten in je mail

