Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine

Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine

Thuis ijs maken zonder ijsmachine kost je meestal een paar uur. Je doet de ingrediënten in een bak, mengt het door elkaar en vriest het in. Om een beetje lekkere structuur te krijgen moet je alleen alles om de zoveel tijd omroeren. Met dit yoghurtijs met zomerfruit is dat een stuk minder werk, in vijf minuten ben je al klaar.

Ik vond deze makkelijke manier op de site van Simone’s Kitchen, en het is inderdaad super eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is ingevoreren zomerfruit, en dat koop je gewoon kant en klaar bij de supermarkt. Je mengt het in je blender met een zelfde hoeveelheid Griekse yoghurt en je zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine is klaar. Het snelle maar oh zo lekkere recept van deze frozen yoghurt vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. diepvries zomerfruit*
  • 250 gr. Griekse yoghurt

* Je vindt ingevroren zomerfruit in het diepvriesvak bij de supermarkt. Je kan ook zelf fruit invriezen, snijd het vantevoren dan in kleine stukken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Diepvries zomerfruit kocht ik gewoon bij de supermarkt, het is te vinden in het vriesvak. Je kan natuurlijk ook ander ingevroren fruit kopen of zelf fruit invriezen. Doe je dat laatste snij het wat grotere fruit dan vast in kleinere stukken voor je het in de vriezer doet.

Doe het zomerfruit in bevroren toestand in je blender en schep er 250 gram Griekse yoghurt bij. Op mijn blender zit een dessert-stand waarna ik perfect zelfgemaakt yoghurtijs had. Heb je deze stand niet laat je blender dan draaien op de laagste stand en draai er heel af en toe een standje bij.

Het is de bedoeling dat het ijs lekker romig en dik blijft, dus laat je blender vooral niet te hard en te lang draaien. Als je ingevroren fruit fijn is gemalen is je zelfgemaakte yoghurtijs al klaar. Is het toch iets te dun geworden zet het dan nog een half uurtje in de vriezer.

Zelf vond ik de smaak van mijn zelfgemaakte yoghurtijs helemaal perfect. Wil je het toch iets zoeter dan kan je er een scheutje honing of agavesiroop bijdoen. Voor wat extra smaak kan je nog een klein scheutje Roosvicee of andere limonade toevoegen, ik vond dat niet nodig.

De hoeveelheden lijken misschien wat weinig voor vier personen maar als toetje is het meer dan genoeg. Wij aten deze hoeveelheid met ons tweetjes en dat was écht teveel. Je ziet het, zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine is super makkelijk en heel erg lekker.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine'
Afbeelding bij 'Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine'