Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine

Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine

Thuis ijs maken zonder ijsmachine kost je meestal een paar uur. Je doet de ingrediënten in een bak, mengt het door elkaar en vriest het in. Om een beetje lekkere structuur te krijgen moet je alleen alles om de zoveel tijd omroeren. Met dit yoghurtijs met zomerfruit is dat een stuk minder werk, in vijf minuten ben je al klaar.

Ik vond deze makkelijke manier op de site van Simone’s Kitchen, en het is inderdaad super eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is ingevoreren zomerfruit, en dat koop je gewoon kant en klaar bij de supermarkt. Je mengt het in je blender met een zelfde hoeveelheid Griekse yoghurt en je zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine is klaar. Het snelle maar oh zo lekkere recept van deze frozen yoghurt vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. diepvries zomerfruit*
  • 250 gr. Griekse yoghurt

* Je vindt ingevroren zomerfruit in het diepvriesvak bij de supermarkt. Je kan ook zelf fruit invriezen, snijd het vantevoren dan in kleine stukken.

Bereidingswijze

Diepvries zomerfruit kocht ik gewoon bij de supermarkt, het is te vinden in het vriesvak. Je kan natuurlijk ook ander ingevroren fruit kopen of zelf fruit invriezen. Doe je dat laatste snij het wat grotere fruit dan vast in kleinere stukken voor je het in de vriezer doet.

Doe het zomerfruit in bevroren toestand in je blender en schep er 250 gram Griekse yoghurt bij. Op mijn blender zit een dessert-stand waarna ik perfect zelfgemaakt yoghurtijs had. Heb je deze stand niet laat je blender dan draaien op de laagste stand en draai er heel af en toe een standje bij.

Het is de bedoeling dat het ijs lekker romig en dik blijft, dus laat je blender vooral niet te hard en te lang draaien. Als je ingevroren fruit fijn is gemalen is je zelfgemaakte yoghurtijs al klaar. Is het toch iets te dun geworden zet het dan nog een half uurtje in de vriezer.

Zelf vond ik de smaak van mijn zelfgemaakte yoghurtijs helemaal perfect. Wil je het toch iets zoeter dan kan je er een scheutje honing of agavesiroop bijdoen. Voor wat extra smaak kan je nog een klein scheutje Roosvicee of andere limonade toevoegen, ik vond dat niet nodig.

De hoeveelheden lijken misschien wat weinig voor vier personen maar als toetje is het meer dan genoeg. Wij aten deze hoeveelheid met ons tweetjes en dat was écht teveel. Je ziet het, zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine is super makkelijk en heel erg lekker.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine

Zelf yoghurtijs met zomerfruit maken zonder ijsmachine

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens