
De lekkerste pure warme chocolademelk
Recept
Ingrediënten
2 personen
- 400 ml. volle melk
- 50 ml. slagroom, niet geklopt!
- 100 gr. pure chocolade, 70%
- snufje zout
Bereidingswijze
Deze warme chocolademelk heb je echt zo gemaakt, eventueel kan je de rest van de slagroom even opkloppen en met wat cacaopoeder als topping op je warme chocomel doen.
Giet de melk en de slagroom in een steelpannetje en warm deze op laag vuur op. Snijd ondertussen de reep chocolade in kleine stukjes en zet even apart voor zo. Als de melk goed warm is - let op dat deze niet gaat koken - voeg je de stukjes chocolade en een snufje zout toe aan de pan.
Blijf net zolang roeren met een garde tot alle chocolade is gesmolten en de melk mooi bruin is gekleurd. Zet het vuur uit en laat nog een klein minuutje in de pan terwijl je blijft roeren. Giet de warme chcomel in twee bekers en doe er eventueel nog een beetje gekopte slagroom op.
Recepten in je mail



