De lekkerste pure warme chocolademelk

De lekkerste pure warme chocolademelk

Een dampende kop warme chocolademelk met slagroom, heerlijk na een dagje in de buitenlucht. Nou kan iedereen wel warme chocomel maken, helemaal met de bekende pakjes van Droste of door een beker Nutricia in de magnetron te zetten. Deze warme chocolademelk is echter andere koek.

Ik heb het gemaakt met repen pure chocolade, warme room en warme melk. Een totaal onverantwoord recept maar wel heel erg lekker, als je tenminste van de smaak van pure chocolade houdt. Ik maak het niet altijd zo, meestal met cacaopoeder en warme melk. Maar als ik deze warme chocomel maak is het wel echt genieten.

Recept

Ingrediënten

2 personen

  • 400 ml. volle melk
  • 50 ml. slagroom, niet geklopt!
  • 100 gr. pure chocolade, 70%
  • snufje zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Deze warme chocolademelk heb je echt zo gemaakt, eventueel kan je de rest van de slagroom even opkloppen en met wat cacaopoeder als topping op je warme chocomel doen.

Giet de melk en de slagroom in een steelpannetje en warm deze op laag vuur op. Snijd ondertussen de reep chocolade in kleine stukjes en zet even apart voor zo. Als de melk goed warm is - let op dat deze niet gaat koken - voeg je de stukjes chocolade en een snufje zout toe aan de pan.

Blijf net zolang roeren met een garde tot alle chocolade is gesmolten en de melk mooi bruin is gekleurd. Zet het vuur uit en laat nog een klein minuutje in de pan terwijl je blijft roeren. Giet de warme chcomel in twee bekers en doe er eventueel nog een beetje gekopte slagroom op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'De lekkerste pure warme chocolademelk'
Afbeelding bij 'De lekkerste pure warme chocolademelk'
Afbeelding bij 'De lekkerste pure warme chocolademelk'
Afbeelding bij 'De lekkerste pure warme chocolademelk'