De lekkerste pure warme chocolademelk

De lekkerste pure warme chocolademelk
Drankjes
5 minuten
2 personen

Een dampende kop warme chocolademelk met slagroom, heerlijk na een dagje in de buitenlucht. Nou kan iedereen wel warme chocomel maken, helemaal met de bekende pakjes van Droste of door een beker Nutricia in de magnetron te zetten. Deze warme chocolademelk is echter andere koek.

Ik heb het gemaakt met repen pure chocolade, warme room en warme melk. Een totaal onverantwoord recept maar wel heel erg lekker, als je tenminste van de smaak van pure chocolade houdt. Ik maak het niet altijd zo, meestal met cacaopoeder en warme melk. Maar als ik deze warme chocomel maak is het wel echt genieten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 ml. volle melk
  • 50 ml. slagroom, niet geklopt!
  • 100 gr. pure chocolade, 70%
  • snufje zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Deze warme chocolademelk heb je echt zo gemaakt, eventueel kan je de rest van de slagroom even opkloppen en met wat cacaopoeder als topping op je warme chocomel doen.

Giet de melk en de slagroom in een steelpannetje en warm deze op laag vuur op. Snijd ondertussen de reep chocolade in kleine stukjes en zet even apart voor zo. Als de melk goed warm is - let op dat deze niet gaat koken - voeg je de stukjes chocolade en een snufje zout toe aan de pan.

Blijf net zolang roeren met een garde tot alle chocolade is gesmolten en de melk mooi bruin is gekleurd. Zet het vuur uit en laat nog een klein minuutje in de pan terwijl je blijft roeren. Giet de warme chcomel in twee bekers en doe er eventueel nog een beetje gekopte slagroom op.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

De lekkerste pure warme chocolademelk
De lekkerste pure warme chocolademelk
De lekkerste pure warme chocolademelk
De lekkerste pure warme chocolademelk

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens