De lekkerste pure warme chocolademelk

De lekkerste pure warme chocolademelk

Een dampende kop warme chocolademelk met slagroom, heerlijk na een dagje in de buitenlucht. Nou kan iedereen wel warme chocomel maken, helemaal met de bekende pakjes van Droste of door een beker Nutricia in de magnetron te zetten. Deze warme chocolademelk is echter andere koek.

Ik heb het gemaakt met repen pure chocolade, warme room en warme melk. Een totaal onverantwoord recept maar wel heel erg lekker, als je tenminste van de smaak van pure chocolade houdt. Ik maak het niet altijd zo, meestal met cacaopoeder en warme melk. Maar als ik deze warme chocomel maak is het wel echt genieten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 ml. volle melk
  • 50 ml. slagroom, niet geklopt!
  • 100 gr. pure chocolade, 70%
  • snufje zout

Bereidingswijze

Deze warme chocolademelk heb je echt zo gemaakt, eventueel kan je de rest van de slagroom even opkloppen en met wat cacaopoeder als topping op je warme chocomel doen.

Giet de melk en de slagroom in een steelpannetje en warm deze op laag vuur op. Snijd ondertussen de reep chocolade in kleine stukjes en zet even apart voor zo. Als de melk goed warm is - let op dat deze niet gaat koken - voeg je de stukjes chocolade en een snufje zout toe aan de pan.

Blijf net zolang roeren met een garde tot alle chocolade is gesmolten en de melk mooi bruin is gekleurd. Zet het vuur uit en laat nog een klein minuutje in de pan terwijl je blijft roeren. Giet de warme chcomel in twee bekers en doe er eventueel nog een beetje gekopte slagroom op.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

De lekkerste pure warme chocolademelk

De lekkerste pure warme chocolademelk

De lekkerste pure warme chocolademelk

De lekkerste pure warme chocolademelk

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens