Iced caramel macchiato met slagroom

Iced caramel macchiato met slagroom

Deze iced caramel macchiato met slagroom is het ideale drankje voor wie van koffie én ijs houdt. Die twee combineren van nature al goed met elkaar. En als je daar dan ook nog karamel en slagroom bij doet is het feest helemaal compleet.

Het makkelijkst maak je deze koffie als je een apparaat hebt dat espresso kan bereiden. Heb je deze niet dan vind je in het recept een alternatief. De smaak van deze koffie is trouwens anders dan de iced caramel macchiato van de Starbucks. In plaats van gewoon ijs gebruikte ik namelijk roomijs.

En de slagroom, tja… die krijg je er daar ook niet bij. Krijg je al zin in deze lekkere koffie? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Een echte tractatie voor de koffieliefhebber. Het mooist serveer je deze iced caramel macchiatio natuurlijk in speciale macchiato glazen.

Recept

Ingrediënten

per persoon

  • 2 bolletjes roomijs, vanille
  • 100 ml. volle melk*
  • 30 ml. espresso
  • koffiesiroop karamel
  • dessertsaus karamel
  • slagroom
  • chocofantasie

* Je kan ook speciale opschuimmelk gebruiken. Deze heeft precies de juiste verhouding vet voor nog beter schuim.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de melk in een steelpannetje, zorg dat de melk niet kookt. Schuim de melk op met een melkopschuimer. Heb je deze niet dan kan je deze ook prima met een garde opschuimen in het pannetje. Schep twee bolletjes vanille roomijs in een hoog glas. Giet hier wat van de koffiesiroop overheen en giet er de opgeschuimde melk bij.

Laat een halve minuut staan zodat de melk naar beneden zakt en het schuim bovenin blijft. Bereid intussen de espresso op je espressomachine of koffiecupmachine. Doe dit in een apart kopje. Giet de espresso heel voorzichtig bij de opgeschuimde melk. Doe er een flinke dot slagroom bovenop en giet hier nog wat karamel dessertsaus overheen. Maak het feest compleet door je koffie te decoreren met chococrispies of andere cacaofantasie.

Heb je geen espressomachine?

Zet dan hele sterke filterkoffie. Gebruik twee scheppen gemalen koffie voor één kop koffie. Meet hierna ongeveer 30 ml. van de koffie af in een maatkannetje en giet deze bij de opgeschuimde melk. Als je de koffie zo opdrinkt is deze veel te sterk maar in deze iced caramel macchiato kan het prima.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Iced caramel macchiato met slagroom'
Afbeelding bij 'Iced caramel macchiato met slagroom'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 101 kcal.
  • Vetten 5 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 11 gr.
  • Waarvan suikers 10 gr.
  • Vezels 0 gr.
  • Eiwitten 1 gr.
  • Zout 0.1 gr.
  • Natrium 40 mg.