Iced caramel macchiato met slagroom
Recept
Ingrediënten
per persoon
- 2 bolletjes roomijs, vanille
- 100 ml. volle melk*
- 30 ml. espresso
- koffiesiroop karamel
- dessertsaus karamel
- slagroom
- chocofantasie
* Je kan ook speciale opschuimmelk gebruiken. Deze heeft precies de juiste verhouding vet voor nog beter schuim.
Bereidingswijze
Verwarm de melk in een steelpannetje, zorg dat de melk niet kookt. Schuim de melk op met een melkopschuimer. Heb je deze niet dan kan je deze ook prima met een garde opschuimen in het pannetje. Schep twee bolletjes vanille roomijs in een hoog glas. Giet hier wat van de koffiesiroop overheen en giet er de opgeschuimde melk bij.
Laat een halve minuut staan zodat de melk naar beneden zakt en het schuim bovenin blijft. Bereid intussen de espresso op je espressomachine of koffiecupmachine. Doe dit in een apart kopje. Giet de espresso heel voorzichtig bij de opgeschuimde melk. Doe er een flinke dot slagroom bovenop en giet hier nog wat karamel dessertsaus overheen. Maak het feest compleet door je koffie te decoreren met chococrispies of andere cacaofantasie.
Heb je geen espressomachine?
Zet dan hele sterke filterkoffie. Gebruik twee scheppen gemalen koffie voor één kop koffie. Meet hierna ongeveer 30 ml. van de koffie af in een maatkannetje en giet deze bij de opgeschuimde melk. Als je de koffie zo opdrinkt is deze veel te sterk maar in deze iced caramel macchiato kan het prima.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 101 kcal.
- Vetten 5 gr.
- Waarvan verzadigd 3 gr.
- Koolhydraten 11 gr.
- Waarvan suikers 10 gr.
- Vezels 0 gr.
- Eiwitten 1 gr.
- Zout 0.1 gr.
- Natrium 40 mg.