Iced caramel macchiato met slagroom

Iced caramel macchiato met slagroom

Deze iced caramel macchiato met slagroom is het ideale drankje voor wie van koffie én ijs houdt. Die twee combineren van nature al goed met elkaar. En als je daar dan ook nog karamel en slagroom bij doet is het feest helemaal compleet.

Het makkelijkst maak je deze koffie als je een apparaat hebt dat espresso kan bereiden. Heb je deze niet dan vind je in het recept een alternatief. De smaak van deze koffie is trouwens anders dan de iced caramel macchiato van de Starbucks. In plaats van gewoon ijs gebruikte ik namelijk roomijs.

En de slagroom, tja… die krijg je er daar ook niet bij. Krijg je al zin in deze lekkere koffie? Dan vind je hieronder het makkelijke recept. Een echte tractatie voor de koffieliefhebber.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 bolletjes roomijs, vanille
  • 100 ml. volle melk*
  • 30 ml. espresso
  • koffiesiroop karamel
  • dessertsaus karamel
  • slagroom
  • chocofantasie

* Je kan ook speciale opschuimmelk gebruiken. Deze heeft precies de juiste verhouding vet voor nog beter schuim.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm de melk in een steelpannetje, zorg dat de melk niet kookt. Schuim de melk op met een melkopschuimer. Heb je deze niet dan kan je deze ook prima met een garde opschuimen in het pannetje. Schep twee bolletjes vanille roomijs in een hoog glas. Giet hier wat van de koffiesiroop overheen en giet er de opgeschuimde melk bij.

Laat een halve minuut staan zodat de melk naar beneden zakt en het schuim bovenin blijft. Bereid intussen de espresso in een apart kopje. Giet de espresso heel voorzichtig bij de opgeschuimde melk. Doe er een flinke dot slagroom bovenop en giet hier nog wat karamel dessertsaus overheen. Maak het feest compleet door je koffie te decoreren met chococrispies of andere cacaofantasie.

Heb je geen espressomachine?

Zet dan hele sterke filterkoffie. Gebruik twee scheppen gemalen koffie voor één kop koffie. Meet hierna ongeveer 30 ml. van de koffie af in een maatkannetje en giet deze bij de opgeschuimde melk. Als je de koffie zo opdrinkt is deze veels te sterk maar in deze iced caramel macchiato kan het prima.

Ook dol op koffie?

Ben je ook zo dol op koffie als ik? Dan heb je misschien iets aan onderstaande producten. Voor een lekker bakje koffie, opgeschuimde melk en de perfecte toef slagroom.

AeroPress

Met een AeroPress kan je de heerlijkste espresso zetten, ideaal als je zo af en toe een espresso wilt.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 101 kcal.
  • Vetten: 5 gr.
    - waarvan verzadigd: 3 gr.
  • Koolhydraten: 11 gr.
    - waarvan suiker: 10 gr.
  • Vezels: 0 gr.
  • Eiwitten: 1 gr.
  • Zout: 0.1 gr. (40 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Iced caramel macchiato met slagroom

Iced caramel macchiato met slagroom

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens