Water met appel, komkommer en basilicum

Water met appel, komkommer en basilicum
Drankjes
5 minuten
1 liter

Op warme dagen drink ik het allerliefst gewoon een koud glas water. Daarom staat er bij standaard een karaf water in de koelkast. Maar soms kies ik voor water met een smaakje zoals bijvoorbeeld dit heerlijke water met appel, komkommer en basilicum.

Je hebt dit echt zo gemaakt en zodra je een glas hebt ingeschonken vul je de karaf gewoon weer bij. Zo heb je altijd een verfrissend glas water met een smaakje klaar staan om de ergste dorst te lessen. Wil je ook genieten van zo’n lekker glas water met appel, komkommer en basilicum dan lees je hieronder hoe je dit maakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 liter)

  • 1 l. water
  • 1/2 appel
  • 1/4 komkommer
  • takje basilicum

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een karaf klaar met een beetje wijde hals zodat je alle ingrediënten er makkelijk in kan doen. Boen de appel en komkommer even schoon onder de kraan. Snijd de kwart komkommer in de lengte in plakken en daarna in de breedte in reepjes, doe de reepjes komkommer in de karaf.

Snijd nu plakjes van de appel, de schil kan je gewoon laten zitten. Snijd ook de plakjes appel vervolgens in reepjes en doe ook in de karaf. Pluk de blaadjes van een takje basilicum en doe ook deze in de karaf. Giet er vervolgens water bij en druk de stukjes appel en komkommer die boven komen drijven dieper in de karaf.

Zet de karaf met het water met appel, komkommer en basilicum in je koelkast en laat deze lekker afkoelen. Telkens als je een glas water in hebt geschonken kan je de karaf weer bijvullen. Zo kan je een paar dagen met zo'n fles water met een smaakje doen tot je merkt dat de smaak afneemt of de appel begint te verkleuren.

Vervang dan de stukjes appel en komkommer en de blaadjes basilicum voor een nieuwe voorraad en vul weer met water. Eventueel kan je er nog wat plakjes citroen bij doen voor een net wat frisser smaakje. En varieer ook zeker eens met ander fruit en andere kruiden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Water met appel, komkommer en basilicum

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens