
Water met appel, komkommer en basilicum
Recept
Ingrediënten
1 liter
- 1 l. water
- 1/2 appel
- 1/4 komkommer
- takje basilicum
Bereidingswijze
Zet een karaf klaar met een beetje wijde hals zodat je alle ingrediënten er makkelijk in kan doen. Boen de appel en komkommer even schoon onder de kraan. Snijd de kwart komkommer in de lengte in plakken en daarna in de breedte in reepjes, doe de reepjes komkommer in de karaf.
Snijd nu plakjes van de appel, de schil kan je gewoon laten zitten. Snijd ook de plakjes appel vervolgens in reepjes en doe ook in de karaf. Pluk de blaadjes van een takje basilicum en doe ook deze in de karaf. Giet er vervolgens water bij en druk de stukjes appel en komkommer die boven komen drijven dieper in de karaf.
Zet de karaf met het water met appel, komkommer en basilicum in je koelkast en laat deze lekker afkoelen. Telkens als je een glas water in hebt geschonken kan je de karaf weer bijvullen. Zo kan je een paar dagen met zo'n fles water met een smaakje doen tot je merkt dat de smaak afneemt of de appel begint te verkleuren.
Vervang dan de stukjes appel en komkommer en de blaadjes basilicum voor een nieuwe voorraad en vul weer met water. Eventueel kan je er nog wat plakjes citroen bij doen voor een net wat frisser smaakje. En varieer ook zeker eens met ander fruit en andere kruiden.
Recepten in je mail
