Candy chocolate chip cookies met M&M’s
Recept
Ingrediënten
20 koeken
- 500 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- 1 tl. baking soda
- 3/4 tl. zout
- 280 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 225 gr. roomboter
- 2 grote eieren
- 2 tl. vanille-extract*
- 150 gr. M&M's (zonder pinda)
- 50 gr. chocolate chips**
* Eventueel kan je ook vanille-essence gebruiken of 8 gr. vanillesuiker
** Koop chocolate chips of hak met een koksmes een reep melk of pure chocolade in stukjes.
Bereidingswijze
Warm je oven voor op 175 graden en zet twee bakplaten klaar. Bekleed deze met bakpapier. Zeef de bloem boven een mengkom, hiervoor kan je het best een fijne bolzeef gebruiken. Meet het bakpoeder, de baking soda en het zout af met een maatlepel. Zo weet je zeker dat je de juiste hoeveelheden hebt. Voeg alles toe aan de bloem en roer goed door elkaar met een garde.
Maak het deeg
Snijd de roomboter in stukken en doe in een steelpan. Zet op laag vuur en laat de boter zachtjes smelten. Pak een tweede mengkom en doe hier de basterdsuiker, de eieren en het vanille-extract bij. Giet er vervolgens de gesmolten roomboter bij en roer goed door elkaar met een flinke lepel, bv. een opscheplepel.
Voeg nu steeds wat van het bloemmengsel toe en roer door het boter- en suikermengsel. Herhaal dit een paar keer tot je alle bloem hebt gebruikt en je een egaal en zacht deeg hebt. Doe er nu de M&M's en chocolate chips bij en roer alles goed door elkaar.
Bak de candy chocolate chip cookies
Verdeel het deeg nu in 20 porties over het bakpapier. Gebruik hiervoor een ijslepel of gebruik twee tot drie eetlepels en vorm hier een bolletje mee. Leg de bolletjes deeg op de bakplaten met genoeg ruimte ertussen, de koeken lopen namelijk uit. Druk de bolletjes deeg een beetje plat met je handen en schuif de bakplaten in de oven.
Bak de candy chocolate chip cookies in zo'n 11 tot 13 minuten gaar. De randen van de koeken moeten net bruin worden, dus houd aan het einde de koeken even in de gaten. Haal ze dan uit de oven en laat vijf minuten staan op de bakplaat. Laat ze vervolgens verder afkoelen op een taartrooster.
Je kan de koeken bewaren in een afgesloten bak. Als je onderin een velletje keukenpapier legt blijven de koeken langer knapperig. Wil je ze op de originele Diddy Riese manier eten? Neem dan twee koeken en maak hier een sandwich van met een bolletje roomijs. Plet deze enigszins tussen de twee platte kanten van de candy chocolate chip cookies.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per stuk
- Energie 282 kcal.
- Vetten 12 gr.
- Waarvan verzadigd 7 gr.
- Koolhydraten 38 gr.
- Waarvan suikers 20 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 4 gr.
- Zout 0.35 gr.
- Natrium 140 mg.