Chocoladefudge met Smarties
Recept
Ingrediënten
ca. 48 stukjes
- 1 blikje gecondenseerde melk, ca. 400 gr.
- 300 gr. pure chocolade, minimaal 70% cacao
- 130 gr. Smarties
- 25 gr. roomboter + wat extra
- 8 gr. vanillesuiker
- snuf grof zeezout
Bereidingswijze
Zet een steelpannetje met een dikke bodem op laag vuur en doe hier de gecondenseerde melk in. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de gecondenseerde melk. Voeg er vervolgens de in stukjes gesneden roomboter, de vanillesuiker en een flinke snuf grof zeezout aan toe. Eventueel kan je het zout weglaten maar zelf vind ik dat erg lekker. Roer alles met een spatel door op laag vuur tot de boter en chocolade volledig zijn gesmolten.
Vet intussen een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Als het mengsel volledig is gesmolten blijf je roeren tot het wat dikker wordt. Als je het naar de zijkant van de pan schuift met je spatel en het stroomt langzaam weer terug is de dikte goed. Schep het mengsel nu in de bakvorm en strijk glad met je spatel.
Strooi nu de Smarties over het chocolademengsel en druk er een beetje in met een schone spatel. Laat het geheel ongeveer drie uur afkoelen op je aanrecht. Haal de chocoladefudge nu voorzichtig uit de vorm en vouw het bakpapier weg aan de zijkanten. Leg het blok op een nieuw vel bakpapier - bijvoorbeeld op een snijplank - en zet nog één uur in de koelkast om de gwenste hardheid te krijgen.
Snijd de chocoladefudge met een vlijmscherp koksmes in stukjes en bewaar in een afgesloten doos of trommel. De chocoladefudge met smarties blijft een paar dagen goed en kan je gewoon buiten de koelkast bewaren.