Chocoladefudge met Smarties

Chocoladefudge met Smarties

Fudge, ik ben er echt dol op. Als je mij zo’n zakje caramalfudge van Lonka geeft is het op voor je ‘boeh’ kan zeggen. Caramelfudge wil ik zeker nog eens maken maar nu deel ik mijn recept voor deze chocoladefudge met Smarties met je. Superlekker en heel erg makkelijk om te maken.

Tijdens het zoeken naar een lekker fudgerecept kwam ik steeds het recept voor chocoladefudge van Nigella Lawson tegen. Die heb ik dan ook als basis genomen en er deze lekkere chocoladefudge met Smarties mee gemaakt. Ik maakte het als traktatie voor mijn vriendin en er was gelukkig nog één stukje fudge voor me overgebleven.

Wil je deze lekkere chocoladefudge met Smarties zelf maken dan vind je hieronder het makkelijke recept. De gecondenseerde melk die je voor dit recept nodig hebt vind je gewoon in de supermarkt. Meestal is het te vinden in het Oosterse schap naast de kokosmelk, zelf gebruik ik deze gecondenseerde melk van Friesche Vlag.

Voor deze chocoladefudge kan je het best een vierkant bakblik van zo’n 20 cm gebruiken. Zelf had ik deze niet en gebruikte ik drie vierkante ovenschaaltjes van 12 cm.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (ca. 48 stukjes)

  • 1 blikje gecondenseerde melk, ca. 400 gr.
  • 300 gr. pure chocolade, minimaal 70% cacao
  • 130 gr. Smarties
  • 25 gr. roomboter + wat extra
  • 8 gr. vanillesuiker
  • snuf grof zeezout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een steelpannetje met een dikke bodem op laag vuur en doe hier de gecondenseerde melk in. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de gecondenseerde melk. Voeg er vervolgens de in stukjes gesneden roomboter, de vanillesuiker en een flinke snuf grof zeezout aan toe. Eventueel kan je het zout weglaten maar zelf vind ik dat erg lekker. Roer alles met een spatel door op laag vuur tot de boter en chocolade volledig zijn gesmolten.

Vet intussen een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Als het mengsel volledig is gesmolten blijf je roeren tot het wat dikker wordt. Als je het naar de zijkant van de pan schuift met je spatel en het stroomt langzaam weer terug is de dikte goed. Schep het mengsel nu in de bakvorm en strijk glad met je spatel.

Strooi nu de Smarties over het chocolademengsel en druk er een beetje in met een schone spatel. Laat het geheel ongeveer drie uur afkoelen op je aanrecht. Haal de chocoladefudge nu voorzichtig uit de vorm en vouw het bakpapier weg aan de zijkanten. Leg het blok op een nieuw vel bakpapier - bijvoorbeeld op een snijplank - en zet nog één uur in de koelkast om de gwenste hardheid te krijgen.

Snijd de chocoladefudge met een vlijmscherp koksmes in stukjes en bewaar in een afgesloten doos of trommel. De chocoladefudge met smarties blijft een paar dagen goed en kan je gewoon buiten de koelkast bewaren.

 

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Chocoladefudge met Smarties

Chocoladefudge met Smarties

Chocoladefudge met Smarties

Chocoladefudge met Smarties

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens