Chocoladefudge met Smarties

Chocoladefudge met Smarties

Fudge, ik ben er echt dol op. Als je mij zo’n zakje caramalfudge van Lonka geeft is het op voor je ‘boeh’ kan zeggen. Caramelfudge wil ik zeker nog eens maken maar nu deel ik mijn recept voor deze chocoladefudge met Smarties met je. Superlekker en heel erg makkelijk om te maken.

Tijdens het zoeken naar een lekker fudgerecept kwam ik steeds het recept voor chocoladefudge van Nigella Lawson tegen. Die heb ik dan ook als basis genomen en er deze lekkere chocoladefudge met Smarties mee gemaakt. Ik maakte het als traktatie voor mijn vriendin en er was gelukkig nog één stukje fudge voor me overgebleven.

Wil je deze lekkere chocoladefudge met Smarties zelf maken dan vind je hieronder het makkelijke recept. De gecondenseerde melk die je voor dit recept nodig hebt vind je gewoon in de supermarkt. Meestal is het te vinden in het Oosterse schap naast de kokosmelk, zelf gebruik ik deze gecondenseerde melk van Friesche Vlag.

Voor deze chocoladefudge kan je het best een vierkant bakblik van zo’n 20 cm gebruiken. Zelf had ik deze niet en gebruikte ik drie vierkante ovenschaaltjes van 12 cm.

Recept

Ingrediënten

ca. 48 stukjes

  • 1 blikje gecondenseerde melk, ca. 400 gr.
  • 300 gr. pure chocolade, minimaal 70% cacao
  • 130 gr. Smarties
  • 25 gr. roomboter + wat extra
  • 8 gr. vanillesuiker
  • snuf grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een steelpannetje met een dikke bodem op laag vuur en doe hier de gecondenseerde melk in. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de gecondenseerde melk. Voeg er vervolgens de in stukjes gesneden roomboter, de vanillesuiker en een flinke snuf grof zeezout aan toe. Eventueel kan je het zout weglaten maar zelf vind ik dat erg lekker. Roer alles met een spatel door op laag vuur tot de boter en chocolade volledig zijn gesmolten.

Vet intussen een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Als het mengsel volledig is gesmolten blijf je roeren tot het wat dikker wordt. Als je het naar de zijkant van de pan schuift met je spatel en het stroomt langzaam weer terug is de dikte goed. Schep het mengsel nu in de bakvorm en strijk glad met je spatel.

Strooi nu de Smarties over het chocolademengsel en druk er een beetje in met een schone spatel. Laat het geheel ongeveer drie uur afkoelen op je aanrecht. Haal de chocoladefudge nu voorzichtig uit de vorm en vouw het bakpapier weg aan de zijkanten. Leg het blok op een nieuw vel bakpapier - bijvoorbeeld op een snijplank - en zet nog één uur in de koelkast om de gwenste hardheid te krijgen.

Snijd de chocoladefudge met een vlijmscherp koksmes in stukjes en bewaar in een afgesloten doos of trommel. De chocoladefudge met smarties blijft een paar dagen goed en kan je gewoon buiten de koelkast bewaren.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Chocoladefudge met Smarties'
Afbeelding bij 'Chocoladefudge met Smarties'
Afbeelding bij 'Chocoladefudge met Smarties'
Afbeelding bij 'Chocoladefudge met Smarties'