Chocolate chip cookies
Recept
Ingrediënten
24 koeken
- 400 gr. bloem
- 350 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 225 gr. roomboter, kamertemperatuur
- 2 eieren
- 8 gr. bakpoeder
- 1/2 tl. vanille-extract
- 1/2 tl. zout
- 200 gr. pure chocolade, 70% cacao
Bereidingswijze
Haal de roomboter en eieren van tevoren uit de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet twee bakplaten klaar. Bekleed deze met bakpapier. Snijd de roomboter in blokjes en doe in een mengkom. Voeg de basterdsuiker toe en klop met een handmixer tot een romig geheel.
Voeg de eieren per stuk toe en blijf mixen. Zet de mixer nu op de laagste stand en meng er de vanille door. Zeef de bloem boven een tweede mengkom en voeg het zout en bakpoeder toe. Mix even door elkaar met een garde. Voeg vervolgens beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Blijf mixen met de handmixer tot alles is gemengd. Hak tot slot de chocolade met een koksmes in stukjes. Mix deze door het deeg.
Bak de chocolate chip cookies
Kneed nu met je handen 24 balletjes van het deeg. Weeg het eerste balletje deeg af op zo'n 50 gram. Houd voor de overige balletjes dezelfde maat aan. Leg op iedere bakplaat 12 balletjes deeg. Zorg voor voldoende afstand want de chocolate chip cookies lopen nog aardig uit. Je hoeft de deegballetjes niet plat te drukken.
Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven. Bak de chocolate chip cookies tussen de 10 en 15 minuten. Als de randen mooi goudbruin zijn haal je de bakplaten uit de oven. De koeken zijn nu nog erg zacht maar worden vanzelf harder. Laat de chocolate chip cookies afkoelen op de bakplaat en bewaar in een afgesloten trommel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per koek
- Energie 235 kcal.
- Vetten 10 gr.
- Waarvan verzadigd 6 gr.
- Koolhydraten 30 gr.
- Waarvan suikers 18 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 3 gr.
- Zout 0.15 gr.
- Natrium 60 mg.