De ultieme brownie

De ultieme brownie

Tijdens het schrijven van dit recept ruik ik vanzelf alweer de geur van een brownie in de oven. Misschien dat ik deze vanavond maar weer eens ga maken, het is tenslotte alweer een tijdje geleden dat ik deze brownie heb gebakken.

Het voordeel van dit recept van Donna Hay is dat je eigenlijk alles wel in huis hebt en het ook nog eens razendsnel in de oven gezet kan worden. Dus check de inhoud van je keukenkasten, verwarm de oven vast voor en ga aan de slag!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (16 brownies)

  • 250 gram roomboter
  • 165 gram bloem
  • 275 gram suiker
  • 90 gram cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 1/2 tl. bakpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de boter in een pannetje en zet deze op een niet al te hoog vuurtje tot deze helemaal is gesmolten. Zeef intussen de bloem en meng het bakpoeder door de gezeefde bloem. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine, meng alles en voeg tijdens het mixen de vloeibare boter toe. Als je een mooie gladde emulsie hebt ben je al bijna klaar.

Vet een bakblik in met een beetje boter en giet het mengsel uit de keukenmachine in het blik. Zet het ongeveer een half uurtje in de oven en controleer met een satéprikker of de brownie droog is in het midden. Is de prikker nog wat vochtig dan laat je de brownie nog iets langer in de oven.

Als de brownie klaar is stort je deze meteen op een taartrooster zodat hij niet te vochtig wordt tijdens het afkoelen. Heb je geen taartrooster gebruik dan gewoon je ovenrooster dat je bijvoorbeeld op je fornuis neerlegt. Eet de brownie als hij nog lekker warm is, het liefst met een lekkere dot slagroom.

Als je nog wat over houdt kan je dit prima bewaren in een afgesloten trommel, zelf span ik altijd een keukenpapiertje over de opening voor ik het deksel erop doe. Zo blijven je brownies in prima conditie voor de volgende dag.

Tip: vervang de bloem door speltmeel en de suiker door kokosbloemsuiker voor een wat 'gezondere' variant.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens