De ultieme brownie
Recept
Ingrediënten
16 brownies
- 250 gram roomboter
- 165 gram bloem
- 275 gram suiker
- 90 gram cacaopoeder
- 4 eieren
- 1/2 tl. bakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter in een pannetje en zet deze op een niet al te hoog vuurtje tot deze helemaal is gesmolten. Zeef intussen de bloem en meng het bakpoeder door de gezeefde bloem. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine, meng alles en voeg tijdens het mixen de vloeibare boter toe. Als je een mooie gladde emulsie hebt ben je al bijna klaar.
Vet een bakblik in met een beetje boter en giet het mengsel uit de keukenmachine in het blik. Zet het ongeveer een half uurtje in de oven en controleer met een satéprikker of de brownie droog is in het midden. Is de prikker nog wat vochtig dan laat je de brownie nog iets langer in de oven.
Als de brownie klaar is stort je deze meteen op een taartrooster zodat hij niet te vochtig wordt tijdens het afkoelen. Heb je geen taartrooster gebruik dan gewoon je ovenrooster dat je bijvoorbeeld op je fornuis neerlegt. Eet de brownie als hij nog lekker warm is, het liefst met een lekkere dot slagroom.
Als je nog wat over houdt kan je dit prima bewaren in een afgesloten trommel, zelf span ik altijd een keukenpapiertje over de opening voor ik het deksel erop doe. Zo blijven je brownies in prima conditie voor de volgende dag.
Tip: vervang de bloem door speltmeel en de suiker door kokosbloemsuiker voor een wat 'gezondere' variant.