De ultieme brownie

De ultieme brownie

Tijdens het schrijven van dit recept ruik ik vanzelf alweer de geur van een brownie in de oven. Misschien dat ik deze vanavond maar weer eens ga maken, het is tenslotte alweer een tijdje geleden dat ik deze brownie heb gebakken.

Het voordeel van dit recept van Donna Hay is dat je eigenlijk alles wel in huis hebt en het ook nog eens razendsnel in de oven gezet kan worden. Dus check de inhoud van je keukenkasten, verwarm de oven vast voor en ga aan de slag!

Recept

Ingrediënten

16 brownies

  • 250 gram roomboter
  • 165 gram bloem
  • 275 gram suiker
  • 90 gram cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 1/2 tl. bakpoeder

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de boter in een pannetje en zet deze op een niet al te hoog vuurtje tot deze helemaal is gesmolten. Zeef intussen de bloem en meng het bakpoeder door de gezeefde bloem. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine, meng alles en voeg tijdens het mixen de vloeibare boter toe. Als je een mooie gladde emulsie hebt ben je al bijna klaar.

Vet een bakblik in met een beetje boter en giet het mengsel uit de keukenmachine in het blik. Zet het ongeveer een half uurtje in de oven en controleer met een satéprikker of de brownie droog is in het midden. Is de prikker nog wat vochtig dan laat je de brownie nog iets langer in de oven.

Als de brownie klaar is stort je deze meteen op een taartrooster zodat hij niet te vochtig wordt tijdens het afkoelen. Heb je geen taartrooster gebruik dan gewoon je ovenrooster dat je bijvoorbeeld op je fornuis neerlegt. Eet de brownie als hij nog lekker warm is, het liefst met een lekkere dot slagroom.

Als je nog wat over houdt kan je dit prima bewaren in een afgesloten trommel, zelf span ik altijd een keukenpapiertje over de opening voor ik het deksel erop doe. Zo blijven je brownies in prima conditie voor de volgende dag.

Tip: vervang de bloem door speltmeel en de suiker door kokosbloemsuiker voor een wat 'gezondere' variant.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.