Een lekkere en makkelijke aardbeiencake
Recept
Ingrediënten
1 cake
- 250 gr. verse aardbeien
- 200 gr. roomboter
- 150 gr. witte basterdsuiker + wat extra
- 50 gr. fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
- 4 eieren
- 200 gr. bloem + wat extra
- 8 gr. bakpoeder
- 25 gr. custardpoeder
- boter om in te vetten
Bereidingswijze
Zorg dat je de eieren en roomboter ruim van tevoren uit de koelkast haalt, zo kunnen deze vast op kamertemperatuur komen. Snijd de boter direct even in kleinere stukjes en doe ze in een mengkom.
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet vast je brownievorm in, bestrooi de bodem met wat bloem zodat de cake zo makkelijk los gaat.
Meng de in blokjes gesneden roomboter, de witte basterdsuiker, de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker door elkaar met een handmixer. Gebruik hierbij de gardes zodat je een wat luchtig mengsel krijgt. Voeg stuk voor stuk de eieren toe terwijl je blijft mixen, zo krijg je een mooi glad beslag.
Zeef boven een tweede mengkom de bloem en doe hier het bakpoeder bij, roer goed door elkaar met een garde. Voeg ook het custardpoeder toe en meng alles nogmaals. Voeg nu beetje bij beetje het bloemmengsel toe aan het beslag en gebruik de handmixer om alles goed door elkaar te mengen. Met een spatel kan je de bloem die op de bodem blijft plakken nog even door het beslag roeren. Je beslag is klaar als dit een egaal mengsel is geworden.
Verdeel het beslag over de ingevette brownievorm en strijk glad met de spatel. Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer deze, grote aardbeien snijd je in vieren en hele kleintjes gebruik je in zijn geheel. Verdeel de aardbeien over het beslag waarbij je ze ongeveer voor de helft in het beslag drukt.
Strooi nog een dun laagje witte basterdsuiker over de cake en schuif hem in het midden van je voorverwarmde oven. Controleer na 30 minuten met een satéprikker of de aardbeiencake gaar is. Prik hem in het midden van de cake en als de prikker er schoon uitkomt is je aardbeiencake klaar. Zoniet dan doe je hem een paar minuten extra in de oven.
Haal de cake uit de oven en laat in de brownievorm afkoelen, het liefst op een taartrooster. Snijd met een spatel de zijkantjes eventueel los en stort de cake op een snijplank. Leg er een tweede snijplank op, draai het geheel om en snijd in stukken. Lekker met versgeklopte slagroom.