Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien

Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien

Mijn moeder maakte vroeger regelmatig MonChoutaart, en hoewel deze altijd super lekker waren heb ik er zelf nog nooit eentje gemaakt. Toen mijn vriendin jarig was leek het haar leuk als ik er eentje wilde maken. En zo stond er op haar verjaardag een heerlijke MonChoutaart met aardbeien en bastognekoeken op tafel.

Meestal wordt de MonChoutaart trouwens gemaakt met een kersenvulling, dus kies vooral wat je zelf het lekkerst vind. Het is wel verstandig dat je de taart ruim van tevoren maakt, zo stijft het mengsel het beste op. De topping doe jer er vlak voor het serveren dan bovenop. Heb je te weinig tijd dan kan je wat slagroomversteviger meekloppen bij de slagroom.

Ik koos ervoor om de aardbeienvulling uit blik te nemen, officieel heet het ‘taart en vlaaifruit’ en je vindt het in het bakschap van de supermarkt. Je kan natuurlijk ook verse aardbeien gebruiken, smeer dan eerst aardbeienjam bovenop de MonChoutaart en maak hem af met vers gesneden aardbeien.

Recept

Ingrediënten

12 punten

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 300 gr. MonChou
  • 500 ml. slagroom
  • 150 gr. witte basterdsuiker
  • 8 gr. vanillesuiker
  • 125 gr. roomboter
  • 2 blikken taart en vlaaifruit, aardbei (of kersen)
  • 1 zakje Klop-Fix van Dr. Oetker*

* Heb je te weinig tijd om de taart lang te laten opstijven dan kan je Klop-Fix meekloppen met de slagroom. Let op, ook mét Klop-Fix moet de MonChoutaart een aantal uur in de koelkast staan.

Bereidingswijze

Haal de MonChou vantevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje en zet vast een ingevette bakvorm (ca. 26 cm)  klaar. Je kan de bakvorm bekleden met bakpapier, dat heb ik echter niet gedaan.

Maal de Bastognekoeken helemaal fijn in je keukenmachine en doe deze bij de gesmolten boter. Roer alles goed door elkaar en schep het mengsel in de bakvorm, druk aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm een half uurtje tot een uur in de koelkast om de bodem hard te laten worden.

Doe intussen de MonChou samen met de witte basterdsuiker in een mengkom en klop deze luchtig met een handmixer, gebruik de gardes. Klop intussen in een tweede mengkom de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. De slagroom moet dik worden maar mag niet té stijf worden. Maak je de taart een dag van tevoren dan stijft deze genoeg op, heb je minder tijd klop dan een zakje Klop-Fix mee met de slagroom.

Spatel de opgeklopte room met een grote lepel door het MonChoumengsel en meng alles goed door elkaar. Haal de springvorm uit de koelkast en schep het MonChou- en slagroommengsel op de bodem. Strijk het goed glad en zet terug in de koelkast, laat minimaal twee uur opstijven maar liever nog langer.

Ik koos ervoor om twee blikken aardbeienvulling te gebruiken, zo heb je meer fruit en minder van die gelei. Je kan het ook met één blik doen of aardbeienjam en verse aardbeien gebruiken. Of kies voor de kersenvulling die er ook heerlijk op is.

Gebruik je twee blikken dan schep je met een vork het fruit uit het blik, laat de gelei zoveel mogelijk achter. Verdeel over het MonChoumengsel en verwijder daarna de rand van de springvorm. Klaar is je MonChoutaart!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien'
Afbeelding bij 'Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien'
Afbeelding bij 'Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien'
Afbeelding bij 'Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien'
Afbeelding bij 'Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien'
Afbeelding bij 'Een makkelijke MonChoutaart met aardbeien'