
Een supersnelle lemon curd taart
Recept
Ingrediënten
10 punten
- 100 gr. Mariakoekjes
- 65 gr. roomboter
- 300 gr. roomkaas (bv. Philadelphia naturel)
- 397 gr. gecondenseerde melk (blikje, bv. Friesche Vlag)*
- 2 citroenen
- 4 el. lemon curd
* Ik zocht me letterlijk een rondte in de supermarkt, dus als het niet bij de houdbare melkproducten staat kan je in het Oosterse schap eens naast de kokosmelk kijken ;)
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 170 graden en haal de roomkaas vast uit de koelkast zodat deze een beetje zacht kan worden.
Doe de Mariakoekjes in je keukenmachine en maal met het hakmes helemaal fijn tot je een poederachtig meel over houdt. Geen keukenmachine? Doe de koekjes in een plastic zak en stamp fijn met je handen, rol er daarna met een deegroller over om ze verder te verkruimelen.
Smelt de boter in een steelpannetje en meng dit door de verkruimdelde koekjes. Vet een springvorm in met wat boter en verdeel het deeg over de bodem, druk goed aan met de bolle kant van een lepen en zet 10 minuten in de oven. Haal er daarna uit en laat de springvorm goed afkoelen.
Pers intussen de twee citroenen uit en bewaar het sap voor zo, haal eventueel de pitjes eruit. Doe de roomkaas met de gecondenseerde melk in een mengkom en roer alles goed door elkaar, giet er het citroensap bij en roer nogmaals door elkaar. Schep het mengsel op de koekjesbodem in de springvorm en strijk glad met bijvoorbeeld een spatel.
Doe vier eetlepels lemon curd in een spuitzak en spuit stipjes op de bovenkant van de taart. Varieer een beetje met de grootte voor een mooi effect. Pak nu een satéprikker en maak hier kleine krulletjes mee aan de stipjes lemon curd. Gewoon de prikker in het midden van de stip en met een klein boogje naar buiten bewegen. Prik niet te diep zodat je niet in het roomkaasmengsel steekt.
Zet de springvorm nu circa twee uur in je koelkast om de lemon custard taart op te laten stijven. Haal uit de koelkast, verwijder de springvorm en klaar is je taart. Heerlijk fris met een lekkere citroensmaak.
Recepten in je mail


