Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel
Recept
Ingrediënten
9 koeken
- 100 gr. havermout
- 100 gr. bloem
- 2 eieren
- 75 gr. roomboter
- 75 gr. rietsuiker
- 50 gr. rozijnen
- 50 gr. hazelnoten, ongebrand
- 1 1/2 tl. kaneel
- 1 tl. bakpoeder
- grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 175 graden. Zet ook een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Zet een pannetje op laag vuur en smelt hier de roomboter voorzichtig in. Meng intussen de rest van de ingrediënten.
Maak het beslag
Weeg de havermout en bloem af in een mengkom. Doe ook het bakpoeder erbij. Als je deze even door een zeefje wrijft krijg je geen klontjes. Voeg hierna ook de rietsuiker, het kaneel en een paar snufjes grof zeezout toe. Hak met een koksmes de hazelnoten in stukjes. Zorg ervoor dat je ze niet al te fijn hakt. Ook deze voeg je toe aan de mengkom.
Doe er nu de gesmolten boter bij en schep kort om. Breek twee eieren boven de mengkom en roer deze samen met de rozijnen goed door het beslag. Zorg ervoor dat alles goed is gemengd en leg een ijsschep klaar.
Haverkoeken bakken
Schep met de ijsschep (of een andere flinke lepel) negen hoopjes beslag op je bakplaat. Zorg ervoor dat je onderling voldoende afstand houdt, de koeken lopen nog uit. Druk de hoopjes beslag een beetje plat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de haverkoeken nu tussen de 15 en 20 minuten.
Als de haverkoeken mooi goudbruin zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat de haverkoeken een tijdje afkoelen op de bakplaat. Schep ze hierna voorzichtig op een taartrooster om verder af te laten koelen. Bewaar de afgekoelde haverkoeken in een afgesloten doos of trommel.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per koek
- Energie 260 kcal.
- Vetten 13 gr.
- Waarvan verzadigd 5 gr.
- Koolhydraten 27 gr.
- Waarvan suikers 12 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 6 gr.
- Zout 0.5 gr.
- Natrium 200 mg.