Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel

Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel

Deze haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel bakte ik een paar dagen geleden. Ze zijn heel erg makkelijk te maken. Bovendien heb je geen keukenmachine of mixer nodig. Met een koksmes, steelpannetje, mengkom en lepel kan je aan de slag. Veel makkelijker kan het eigenlijk niet.

Je bent dan ook zo klaar met deze haverkoeken. In een half uurtje maak je het beslag én heb je ze gebakken. Je keuken ruikt heerlijk naar kaneel en je kan niet wachten om ze te proeven. Toch moet je ze eerst nog even af laten koelen. Al zijn ze een beetje warm natuurlijk ook heel erg lekker!

Verkijk je trouwens niet op het woordje ‘haver’. Deze zorgen vooral voor de lekkere structuur. Door de suiker en roomboter zijn de koeken vooral lekker in plaats van gezond. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Hieronder vind je het makkelijke recept voor de haverkoeken en hier vind je nog meer bakrecepten.

Recept

Ingrediënten

9 koeken

  • 100 gr. havermout
  • 100 gr. bloem
  • 2 eieren
  • 75 gr. roomboter
  • 75 gr. rietsuiker
  • 50 gr. rozijnen
  • 50 gr. hazelnoten, ongebrand
  • 1 1/2 tl. kaneel
  • 1 tl. bakpoeder
  • grof zeezout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 175 graden. Zet ook een bakplaat klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Zet een pannetje op laag vuur en smelt hier de roomboter voorzichtig in. Meng intussen de rest van de ingrediënten.

Maak het beslag

Weeg de havermout en bloem af in een mengkom. Doe ook het bakpoeder erbij. Als je deze even door een zeefje wrijft krijg je geen klontjes. Voeg hierna ook de rietsuiker, het kaneel en een paar snufjes grof zeezout toe. Hak met een koksmes de hazelnoten in stukjes. Zorg ervoor dat je ze niet al te fijn hakt. Ook deze voeg je toe aan de mengkom.

Doe er nu de gesmolten boter bij en schep kort om. Breek twee eieren boven de mengkom en roer deze samen met de rozijnen goed door het beslag. Zorg ervoor dat alles goed is gemengd en leg een ijsschep klaar.

Haverkoeken bakken

Schep met de ijsschep (of een andere flinke lepel) negen hoopjes beslag op je bakplaat. Zorg ervoor dat je onderling voldoende afstand houdt, de koeken lopen nog uit. Druk de hoopjes beslag een beetje plat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de haverkoeken nu tussen de 15 en 20 minuten.

Als de haverkoeken mooi goudbruin zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat de haverkoeken een tijdje afkoelen op de bakplaat. Schep ze hierna voorzichtig op een taartrooster om verder af te laten koelen. Bewaar de afgekoelde haverkoeken in een afgesloten doos of trommel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel'
Afbeelding bij 'Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel'
Afbeelding bij 'Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel'
Afbeelding bij 'Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel'
Afbeelding bij 'Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel'
Afbeelding bij 'Haverkoeken met hazelnoot, rozijnen en kaneel'

Voedingswaarden per koek

  • Energie 260 kcal.
  • Vetten 13 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 27 gr.
  • Waarvan suikers 12 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 6 gr.
  • Zout 0.5 gr.
  • Natrium 200 mg.