Heerlijke vanille muffins met stukjes pure chocolade
Recept
Ingrediënten
12 muffins
- 225 gr. bloem
- 200 ml volle melk
- 125 gr. roomboter
- 120 gr. lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 100 gr. pure chocolade, reep
- 6 gr. bakpoeder
- zakje vanillesuiker, 8 gr.
- 1/2 tl. zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet een muffinblik met 12 vormpjes klaar. Zelf doe ik er altijd papieren vormpjes in maar invetten kan ook.
Smelt de roomboter op laag vuur en zeef de bloem boven een mengkom. Doe het bakpoeder, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout er bij en roer even goed door elkaar met een garde. Klop in een tweede mengkom de twee eieren los tot je een luchtige massa over houdt.
Als de boter is gesmolten giet je deze samen met de geklopte eieren en de melk bij de bloem. Meng alles goed met een spatel, zo blijft het beslag het luchtigst. Je kan het beslag ook met een handmixer mengen maar de muffins worden dan iets compacter.
Rasp een deel van de chocoladereep boven een kommetje fijn, ongeveer 1/5 deel. Hak de rest in stukjes met een koksmes en spatel de stukjes door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi de geraspte chocolade er overheen. Doe de muffins nu 25 minuten in je voorverwarmde oven.
Controleer na 25 minuten of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon en bijna droog uit dan zijn je muffins klaar, anders doe je ze nog een paar minuten langer in de oven.
Laat de muffins een paar minuten afkoelen in het muffinblik en zet ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen. Nog een beetje warm zijn ze het allerlekkerst. Bewaar de muffins in een afgesloten pot om ze lekker zacht te houden.