Lekker knapperige chocolate chip cookies

Lekker knapperige chocolate chip cookies

Ik vind koekjes bakken echt zo leuk, door maar een beetje te variëren kan je iedere keer weer andere lekkere koekjes maken. Dit weekend heb ik o.a. lekker knapperige chocolate chip cookies gemaakt die helaas veel te snel weer op waren. Gelukkig zijn ze zo te maken dus de pot zal binnenkort weer gevuld worden met een nieuwe lading.

In deze koekjes verwerk ik lekker veel chocolade en walnoten, dit geeft de koekjes een heerlijke smaak en een lekker krokante bite. Je kan ze ook zonder walnoten maken maar dan overheerst de chocolade net iets teveel vind ik. Behalve walnoten kan je natuurlijk ook andere noten gebruiken zoals pinda’s, amandelen of pecan noten.

Recept

Ingrediënten

20 koeken

  • 180 gr. bloem
  • 200 gr. lichte basterdsuiker
  • 125 gr. roomboter
  • 1 ei
  • 100 gr. noten (walnoten, pinda's of andere harde noten)
  • 200 gr. pure chocolade

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en bedek vast twee bakplaten met bakpapier. Haal ook de boter en een ei uit de koelkast en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn.

Je kan het deeg zowel met een mixer als met de hand maken, ik heb deze keer dat laatste gedaan. De volgende keer doe ik het met de mixer, zo kan ik mooi het verschil proeven... of niet.

Zeef de bloem boven een grote kom en doe hier de in klontjes gesneden boter, de gezeefde basterdsuiker en het ei bij. Kneed alles goed door elkaar tot je een mooi deeg hebt en je er een goede bal van kan draaien. Als je het op je aanrecht doet spreid je de bloem een beetje uit en maakt in het midden een kuil, hier doe je dan de andere ingrediënten bij. Dit is vaak net iets makkelijker kneden omdat je dan wat meer ruimte hebt.

Snijd de chocolade en noten met een koksmes of ander mes waar je goed kracht mee kan zetten in kleine stukjes. Snijd de chocolade niet té klein omdat het anders helemaal smelt, het is juist lekker als er wat brokjes chocolade overblijven. Je kan de chocoladereep ook in de verpakking op je aanrechtblad kapot slaan en de grote stukjes dan nog even fijn breken.

Doe de fijngesneden noten en chocolade bij het deeg en kneed alles nog even goed door elkaar. Draai er nu kleine balletjes van en leg deze op je bakplaat, druk ieder bolletje een beetje plat zodat ze ongeveer een centimeter dik zijn. Zorg voor genoeg ruimte tussen alle bolletjes omdat deze koekjes in de oven nog uitlopen.

Zet de ovenplaten in je voorverwarmde oven en laat ze zo'n 15 minuten bakken, kijk na 10 minuten of ze niet te hard gaan en controleer daarna iedere minuut de kleur. Als ze mooi bruin zijn geworden haal je de ovenplaten uit de oven en laat je de koekjes op de ovenplaat goed afkoelen.

Lekker variëren

Varieer lekker met verschillende soorten noten of mix er in plaats van noten bijvoorbeeld wat havermoutvlokken doorheen. Iedere variatie heeft een geheel eigen smaak waardoor deze knapperige chocolate chip cookies nooit zullen vervelen. Geniet ervan!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lekker knapperige chocolate chip cookies'
Afbeelding bij 'Lekker knapperige chocolate chip cookies'
Afbeelding bij 'Lekker knapperige chocolate chip cookies'
Afbeelding bij 'Lekker knapperige chocolate chip cookies'
Afbeelding bij 'Lekker knapperige chocolate chip cookies'