Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Wortelmuffins, ik had nooit gedacht dat ik die ooit zou maken. Afgelopen weekend heb ik ze toch maar eens gebakken en oei wat waren ze lekker. Zelfs de meest verstokte zoetekauwen wisten niet hoe snel ze de muffins op moesten eten en ze waren dan ook veels te snel op.

Deze lekker luchtige wortelmuffins komen vanaf nu dus in mijn standaard repertoire en gaan zeker vaker gebakken worden. Met het onderstaande recept maak je er twaalf en ik ben benieuwd hoe snel ze bij jou op zullen zijn. Gelukkig is het maken van deze muffins zo eenvoudig dat je snel een nieuwe voorraad kan bakken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (12 muffins)

  • 225 gr. bloem
  • 200 ml. volle melk
  • 125 gr. roomboter
  • 115 gr. lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 of 2 wortels
  • 6 gr. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
  • 1/2 tl. zout (ca. 1,5 gr.)

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet ook alvast een muffinblik met 12 papieren vormpjes klaar.

Zeef de bloem boven een grote beslagkom en doe daar het bakpoeder bij, roer even goed door met een garde zodat alles goed mengt. Voeg daarna de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout toe en roer alles nogmaals goed door met een garde.

Smelt de roomboter in een steelpannetje en klop de eieren luchtig los in een apart kommetje. Als de roomboter is gesmolten doe je deze samen met de melk en de losgeklopte eieren bij het bloemmengsel in de beslagkom.

Meng alles goed door elkaar met een handmixer of met een spatel. Met een spatel is wel wat meer werk maar hierdoor worden je muffins nog luchtiger, ik heb het deze keer met de handmixer gedaan en gelukkig waren ook die heerlijk.

Rasp de wortels boven een schaaltje, als je kleine wortels hebt kan je er eventueel twee gebruiken. Doe de wortelrasp bij je beslag en spatel alles goed door elkaar. Proef eventueel even of een tweede wortel nodig is, maar doe dat alleen als je zeker weet dat je verse eieren hebt gebruikt!

Verdeel het beslag over de papieren vormpjes in je muffinblik en zet het blik ongeveer 25 minuten in je voorverwarmde oven. Doe na 25 minuten even de proef met de satéprikker om te kijken of de muffins al gaar zijn. Dit doe je door een houten prikker in het midden van een muffin te steken en te kijken of deze er droog weer uitkomt. Is de prikker niet helemaal schoon dan doe je ze een paar minuten langer.

Na ongeveer een half uurtje zijn je muffins klaar en laat je deze uit het blik maar in het papier nog even afkoelen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens