Lekker luchtige wortelmuffins
Recept
Ingrediënten
12 muffins
- 225 gr. bloem
- 200 ml. volle melk
- 125 gr. roomboter
- 115 gr. lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 of 2 wortels
- 6 gr. bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
- 1/2 tl. zout (ca. 1,5 gr.)
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet ook alvast een muffinblik met 12 papieren vormpjes klaar.
Zeef de bloem boven een grote beslagkom en doe daar het bakpoeder bij, roer even goed door met een garde zodat alles goed mengt. Voeg daarna de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout toe en roer alles nogmaals goed door met een garde.
Smelt de roomboter in een steelpannetje en klop de eieren luchtig los in een apart kommetje. Als de roomboter is gesmolten doe je deze samen met de melk en de losgeklopte eieren bij het bloemmengsel in de beslagkom.
Meng alles goed door elkaar met een handmixer of met een spatel. Met een spatel is wel wat meer werk maar hierdoor worden je muffins nog luchtiger, ik heb het deze keer met de handmixer gedaan en gelukkig waren ook die heerlijk.
Rasp de wortels boven een schaaltje, als je kleine wortels hebt kan je er eventueel twee gebruiken. Doe de wortelrasp bij je beslag en spatel alles goed door elkaar. Proef eventueel even of een tweede wortel nodig is, maar doe dat alleen als je zeker weet dat je verse eieren hebt gebruikt!
Verdeel het beslag over de papieren vormpjes in je muffinblik en zet het blik ongeveer 25 minuten in je voorverwarmde oven. Doe na 25 minuten even de proef met de satéprikker om te kijken of de muffins al gaar zijn. Dit doe je door een houten prikker in het midden van een muffin te steken en te kijken of deze er droog weer uitkomt. Is de prikker niet helemaal schoon dan doe je ze een paar minuten langer.
Na ongeveer een half uurtje zijn je muffins klaar en laat je deze uit het blik maar in het papier nog even afkoelen.