Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins
Gebak
10 minuten + ca. 25 minuten oven
12 muffins

Wortelmuffins, ik had nooit gedacht dat ik die ooit zou maken. Afgelopen weekend heb ik ze toch maar eens gebakken en oei wat waren ze lekker. Zelfs de meest verstokte zoetekauwen wisten niet hoe snel ze de muffins op moesten eten en ze waren dan ook veels te snel op.

Deze lekker luchtige wortelmuffins komen vanaf nu dus in mijn standaard repertoire en gaan zeker vaker gebakken worden. Met het onderstaande recept maak je er twaalf en ik ben benieuwd hoe snel ze bij jou op zullen zijn. Gelukkig is het maken van deze muffins zo eenvoudig dat je snel een nieuwe voorraad kan bakken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (12 muffins)

  • 225 gr. bloem
  • 200 ml. volle melk
  • 125 gr. roomboter
  • 115 gr. lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 of 2 wortels
  • 6 gr. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
  • 1/2 tl. zout (ca. 1,5 gr.)

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet ook alvast een muffinblik met 12 papieren vormpjes klaar.

Zeef de bloem boven een grote beslagkom en doe daar het bakpoeder bij, roer even goed door met een garde zodat alles goed mengt. Voeg daarna de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout toe en roer alles nogmaals goed door met een garde.

Smelt de roomboter in een steelpannetje en klop de eieren luchtig los in een apart kommetje. Als de roomboter is gesmolten doe je deze samen met de melk en de losgeklopte eieren bij het bloemmengsel in de beslagkom.

Meng alles goed door elkaar met een handmixer of met een spatel. Met een spatel is wel wat meer werk maar hierdoor worden je muffins nog luchtiger, ik heb het deze keer met de handmixer gedaan en gelukkig waren ook die heerlijk.

Rasp de wortels boven een schaaltje, als je kleine wortels hebt kan je er eventueel twee gebruiken. Doe de wortelrasp bij je beslag en spatel alles goed door elkaar. Proef eventueel even of een tweede wortel nodig is, maar doe dat alleen als je zeker weet dat je verse eieren hebt gebruikt!

Verdeel het beslag over de papieren vormpjes in je muffinblik en zet het blik ongeveer 25 minuten in je voorverwarmde oven. Doe na 25 minuten even de proef met de satéprikker om te kijken of de muffins al gaar zijn. Dit doe je door een houten prikker in het midden van een muffin te steken en te kijken of deze er droog weer uitkomt. Is de prikker niet helemaal schoon dan doe je ze een paar minuten langer.

Na ongeveer een half uurtje zijn je muffins klaar en laat je deze uit het blik maar in het papier nog even afkoelen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Lekker luchtige wortelmuffins
Lekker luchtige wortelmuffins
Lekker luchtige wortelmuffins
Lekker luchtige wortelmuffins
Lekker luchtige wortelmuffins
Lekker luchtige wortelmuffins


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens