Lekker luchtige wortelmuffins

Lekker luchtige wortelmuffins

Wortelmuffins, ik had nooit gedacht dat ik die ooit zou maken. Afgelopen weekend heb ik ze toch maar eens gebakken en oei wat waren ze lekker. Zelfs de meest verstokte zoetekauwen wisten niet hoe snel ze de muffins op moesten eten en ze waren dan ook veels te snel op.

Deze lekker luchtige wortelmuffins komen vanaf nu dus in mijn standaard repertoire en gaan zeker vaker gebakken worden. Met het onderstaande recept maak je er twaalf en ik ben benieuwd hoe snel ze bij jou op zullen zijn. Gelukkig is het maken van deze muffins zo eenvoudig dat je snel een nieuwe voorraad kan bakken.

Recept

Ingrediënten

12 muffins

  • 225 gr. bloem
  • 200 ml. volle melk
  • 125 gr. roomboter
  • 115 gr. lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 of 2 wortels
  • 6 gr. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
  • 1/2 tl. zout (ca. 1,5 gr.)

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet ook alvast een muffinblik met 12 papieren vormpjes klaar.

Zeef de bloem boven een grote beslagkom en doe daar het bakpoeder bij, roer even goed door met een garde zodat alles goed mengt. Voeg daarna de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout toe en roer alles nogmaals goed door met een garde.

Smelt de roomboter in een steelpannetje en klop de eieren luchtig los in een apart kommetje. Als de roomboter is gesmolten doe je deze samen met de melk en de losgeklopte eieren bij het bloemmengsel in de beslagkom.

Meng alles goed door elkaar met een handmixer of met een spatel. Met een spatel is wel wat meer werk maar hierdoor worden je muffins nog luchtiger, ik heb het deze keer met de handmixer gedaan en gelukkig waren ook die heerlijk.

Rasp de wortels boven een schaaltje, als je kleine wortels hebt kan je er eventueel twee gebruiken. Doe de wortelrasp bij je beslag en spatel alles goed door elkaar. Proef eventueel even of een tweede wortel nodig is, maar doe dat alleen als je zeker weet dat je verse eieren hebt gebruikt!

Verdeel het beslag over de papieren vormpjes in je muffinblik en zet het blik ongeveer 25 minuten in je voorverwarmde oven. Doe na 25 minuten even de proef met de satéprikker om te kijken of de muffins al gaar zijn. Dit doe je door een houten prikker in het midden van een muffin te steken en te kijken of deze er droog weer uitkomt. Is de prikker niet helemaal schoon dan doe je ze een paar minuten langer.

Na ongeveer een half uurtje zijn je muffins klaar en laat je deze uit het blik maar in het papier nog even afkoelen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lekker luchtige wortelmuffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige wortelmuffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige wortelmuffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige wortelmuffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige wortelmuffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige wortelmuffins'