Luchtige cupcakes met chocolat chunks

Luchtige cupcakes met chocolat chunks

Als je bloem, eieren, suiker en roomboter in huis hebt kan je altijd wel wat lekkers maken. Deze keer koos ik voor lekker luchtige cupcakes met chocolat chunks. Ik maakte het beslag voor de cupcakes in mijn keukenmachine en na tien minuten konden ze al de oven in.

Natuurlijk kan je deze lekkere cupcakes ook gewoon met een handmixer maken. De smaak is er niet minder om, je hoeft alleen de boter maar iets kleiner te snijden. Voor je de cupcakes in de oven doet strooi je er de brokjes chocolade over en 25 minuten later zijn ze klaar. Hieronder vind je het snelle recept.

Recept

Ingrediënten

12 cupcakes

  • 125 gr. bloem
  • 125 gr. roomboter
  • 125 gr. fijne kristalsuiker
  • 6 gr. bakpoeder
  • 8 gr. vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 el. melk
  • 100 gr. pure chocolade (minimaal 70%)

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 175 graden en zet vast een muffinblik klaar met 12 papieren vormpjes erin. Laat de roomboter en eieren vantevoren even op kamertemperatuur komen.

Zeef de bloem boven een beslagkom en doe hier het bakpoeder bij, roer alles door elkaar met een garde. Meng in je keukenmachine de in blokken gesneden boter met de kristalsuiker en de vanillesuiker. Voeg tijdens het draaien de suiker beetje bij beetje toe. Zodra je een luchtig geheel hebt doe je er één voor één de eieren bij en meng je alles tot een glad beslag.

Als je een handmixer gebruikt meng je de boter en de suiker in een aparte mengkom met de deeghaken. Breek de eieren boven de kom en blijf mixen tot je een luchtig beslag hebt.

Meng er nu beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder bij terwijl je de keukenmachine of handmixer laat draaien. Gebruik eventueel een spatel om de bloem die onderin je mengkom komt omhoog te scheppen. Meng er tenslotte nog twee eetlepels melk door en je beslag is klaar.

Snij de chocoladereep met een koksmes in niet al te kleine brokjes en zet even apart voor zo. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes in je muffinblik, dit gaat het makkelijkst met een ijslepel of met twee gewone lepels. Een lepel om te scheppen en de andere lepel om het van de lepel af te vegen.

Als je het beslag mooi hebt verdeeld strooi je de brokjes chocolade over de vormpjes. Schuif je de cupcakes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven en controleer na 20 minuten de gaarheid. Je prikt er gewoon een satéprikker in, als deze er schoon uitkomt zijn ze gaar. Zo niet dan verleng je de oventijd met een paar minuten en herhaal je de test.

Haal uit de oven en laat de cupcakes een paar minuten in het blik staan. Zet de cupcakes daarna op een taartrooster om ze verder af te laten koelen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Luchtige cupcakes met chocolat chunks'
Afbeelding bij 'Luchtige cupcakes met chocolat chunks'
Afbeelding bij 'Luchtige cupcakes met chocolat chunks'
Afbeelding bij 'Luchtige cupcakes met chocolat chunks'
Afbeelding bij 'Luchtige cupcakes met chocolat chunks'