Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken
Recept
Ingrediënten
12 cupcakes
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel (of 125 gr. gezeefde bloem en 4 gr. bakpoeder)
- 125 gr. roomboter
- 125 gr. fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 el. melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Wat belangrijk is dat je de eieren en de boter van tevoren uit de koelkast haalt, deze moeten namelijk op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat. Ook is het handig alle ingrediënten vast af te meten en klaar te zetten. Voor de bereiding kan je een beslagkom met een handmixer met deeghaken gebruiken of een keukenmachine met een deeghaak, ik heb de tweede manier gebruikt vanavond.
Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom of in je keukenmachine, zet de mixer aan en voeg geleidelijk de suiker toe tot je een luchtig geheel krijgt. Voeg nu de eieren toe en blijf mixen tot je een glad beslag krijgt, zelf breek ik de eieren altijd boven een schaaltje en giet dat er dan bij. Zo voorkom je eierschaal in je beslag.
Nu wordt het tijd om geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe te voegen. Heb je dit niet in huis weeg dan 125 gr. bloem af en mix door de gezeefde bloem 4 gr. bakpoeder, daarna weer even 4 gram verwijderen en je hebt de hoeveelheid die je nodig hebt. Laat de mixer draaien terwijl je het meel toevoegt.
Tenslotte nog 2 el. melk erdoorheen, nog even goed mixen en je hebt een mooi glad beslag. Als je een cupcakeblik hebt zet je de papieren vormpjes hierin, zoniet dan vul je de vormpjes rechtstreeks met het beslag. Ongeveer tot tweederde vullen omdat de cupcakes nog een stuk omhoog komen.
Zet alles nu in de oven en zet de timer op 20 minuten, controleer na 20 minuten met een satéprikker of de cupcakes van binnen nog vochtig zijn. Gewoon in het midden van een cupcake steken en kijken of de prikker droog blijft. Zijn ze nog vochtig dan kan je ze een paar minuten langer in de oven laten staan.
Als de cupcakes klaar zijn haal je ze uit het blik maar laat je ze in de papiertjes zitten. Even laten afkoelen op een taartenrooster en klaar ben je. Nu kan je ze versieren of opeten, of nog een paar dagen bewaren in een afgesloten trommel met een keukenpapiertje onder de deksel.