Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken

Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken

Omdat onze lieve zoon voor het eerst mag trakteren op school moeten we natuurlijk voor iets lekkers zorgen. Hij wil zelf graag cupcakes uitdelen met een voetbal erop, en die ga ik natuurlijk voor hem bakken. Vanavond heb ik even een ‘testrun’ gedaan want het was alweer een tijdje geleden.

In de supermarkt heb je hele handige pakjes waar je alleen wat aan hoeft toe te voegen en dat dan in de oven schuift. Daar is niets mis mee maar het is veel leuker om ze helemaal zelf te maken. Via dit lekkere recept van Cupcakerecepten.nl kunnen de cupcakes niet mislukken, en ze zijn inderdaad heerlijk. Nu nog versieren.

Recept

Ingrediënten

12 cupcakes

  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel (of 125 gr. gezeefde bloem en 4 gr. bakpoeder)
  • 125 gr. roomboter
  • 125 gr. fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el. melk

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Wat belangrijk is dat je de eieren en de boter van tevoren uit de koelkast haalt, deze moeten namelijk op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat. Ook is het handig alle ingrediënten vast af te meten en klaar te zetten. Voor de bereiding kan je een beslagkom met een handmixer met deeghaken gebruiken of een keukenmachine met een deeghaak, ik heb de tweede manier gebruikt vanavond.

Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom of in je keukenmachine, zet de mixer aan en voeg geleidelijk de suiker toe tot je een luchtig geheel krijgt. Voeg nu de eieren toe en blijf mixen tot je een glad beslag krijgt, zelf breek ik de eieren altijd boven een schaaltje en giet dat er dan bij. Zo voorkom je eierschaal in je beslag.

Nu wordt het tijd om geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe te voegen. Heb je dit niet in huis weeg dan 125 gr. bloem af en mix door de gezeefde bloem 4 gr. bakpoeder, daarna weer even 4 gram verwijderen en je hebt de hoeveelheid die je nodig hebt. Laat de mixer draaien terwijl je het meel toevoegt.

Tenslotte nog 2 el. melk erdoorheen, nog even goed mixen en je hebt een mooi glad beslag. Als je een cupcakeblik hebt zet je de papieren vormpjes hierin, zoniet dan vul je de vormpjes rechtstreeks met het beslag. Ongeveer tot tweederde vullen omdat de cupcakes nog een stuk omhoog komen.

Zet alles nu in de oven en zet de timer op 20 minuten, controleer na 20 minuten met een satéprikker of de cupcakes van binnen nog vochtig zijn. Gewoon in het midden van een cupcake steken en kijken of de prikker droog blijft. Zijn ze nog vochtig dan kan je ze een paar minuten langer in de oven laten staan.

Als de cupcakes klaar zijn haal je ze uit het blik maar laat je ze in de papiertjes zitten. Even laten afkoelen op een taartenrooster en klaar ben je. Nu kan je ze versieren of opeten, of nog een paar dagen bewaren in een afgesloten trommel met een keukenpapiertje onder de deksel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken'
Afbeelding bij 'Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken'
Afbeelding bij 'Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken'
Afbeelding bij 'Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken'
Afbeelding bij 'Makkelijke cupcakes die niet kunnen mislukken'