
Mini chocolate chip cookies
Recept
Ingrediënten
ca. 50 koekjes
- 225 gr. bloem
- 150 gr. roomboter
- 125 gr. fijne kristalsuiker
- 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 8 gr. vanillesuiker
- 1 ei
- 1/2 tl. baking soda of bakpoeder
- 1/2 tl. zout
- 200 gr. pure chocolade (70% cacao)
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast twee bakplaten klaar met bakpapier. Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in kleine blokjes, doe in een mengkom en laat op kamertemperatuur komen. Haal ook vast het ei uit de koelkast zodat de ergste kou eraf is.
Maak het deeg
Voeg de fijne kristalsuiker, de lichtbruine basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout toe. Gebruik een handmixer met de gardes en meng alles tot een luchtig geheel. Breek het ei boven de mengkom en meng ook deze met de handmixer door het mengsel in de mengkom.
Doe nu de bloem en baking soda of bakpoeder erbij en kneed alles door elkaar. Ik deed dit eerst met de kneedhaken op de handmixer en daarna nog met de hand. Kneed tot je een stevig deeg overhoudt.
Vorm de chocolate chip cookies
Snijd de repen chocolade in stukjes en kneed deze door het deeg in de mengkom. Schep nu bolletjes van het deeg met een meloenboor of maatlepel, heb je deze niet rol ze dan kort met je handen tot kleine soepballetjes. Leg alle bolletjes deeg op de bakplaten en zorg dat er wat ruimte tussen ieder hoopje deeg overblijft. Druk het deeg niet plat maar laat de bolletjes gewoon zo op de bakplaten liggen.
Bakken
Schuif beide bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de mini chocolate chip cookies in zo'n 10 tot 12 minuten. Haal beide bakplaten uit de oven en laat de koekjes op de bakplaten helemaal afkoelen. Zet de bakplaten op je fornuis of ovenrek zodat je werkblad niet kan beschadigen. Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld stapel je ze nog kort op een taartrooster zodat de onderkant nog even kan drogen.
Bewaren
Bewaar de mini chocolate chip cookies in een afsluitbare trommel of doos waar je onderin een velletje keukenpapier hebt gelegd. De mini chocolate chip cookies blijven een paar dagen knapperig maar zijn vers gebakken natuurlijk het allerlekkerst.
Recepten in je mail







