Oreo brownies

Oreo brownies

Oreo brownies bakken stond al heel lang op mijn to-do lijstje. Toen onze zoon ze laatst ergens had gegeten moest ik ze thuis meteen zelf maken. En met succes want na twee dagen waren alle brownies alweer op. Gelukkig zet je met dit makkelijke Oreo brownies recept snel weer een nieuwe stapel op tafel.

Ik had al wel vaker brownies gemaakt maar nog nooit met Oreo. Dus ging ik op internet op zoek naar recepten en kwam er er heel wat tegen. Ik combineerde deze twee recepten van Rutger Bakt en 88 Food. Deze heerlijke Oreo brownies haalde ik uiteindelijk uit de oven. En omdat dit recept voor brownies zo makkelijk is ga ik ze zeker vaker bakken. Al mag ik van zoonlief de Oreo de volgende keer niet meer verkruimelen.

Heb je ook zin om deze lekkere Oreo brownies eens te proberen? Dan vind je hieronder het recept hoe ik ze bakte. Ik sneed er 18 brownies van maar je kan natuurlijk zelf bepalen hoe groot (of klein) je ze snijdt. Gebruik wel een speciale brownievorm voor het beste resultaat.

Recept

Ingrediënten

18 stuks

  • 200 gr. roomboter
  • 200 gr. pure chocolade, 70% cacao
  • 2 el. cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 225 gr. lichte basterdsuiker
  • 1/4 tl. zout
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 100 gr. bloem
  • 8 gr. vanillesuiker
  • 1 rol Oreo-koekjes
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een brownievorm in met wat boter. Knip een stuk bakpapier op maat en bedek de bodem en lange zijkanten van de brownievorm. Druk een beetje aan zodat het goed blijft zitten en wrijf de luchtbubbels eruit.

Smelt de roomboter en chocolade au bain-marie

Dit doe je door twee pannen te gebruiken die in elkaar passen. In de grote pan breng je een klein bodempje water aan de kook. De tweede pan hang je er boven, de onderkant mag hierbij het water niét raken. Doe eerst de roomboter in blokjes in de pan en roer deze al smeltend om. Als de boter is gesmolten doe je er de chocolade in stukken bij en roer je deze er doorheen. Blijf regelmatig roeren tot alles goed is gesmolten en gemengd.

Maak het Oreo brownies beslag

In de tussentijd doe je de lichte basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout in een grote beslagkom. Breek hier de vier eieren boven en meng met een handmixer in een paar minuten tot een glad en luchtig mengsel. Giet er vervolgens voorzichtig het roomboter- en chocolademengsel bij. Meng ook dit met de handmixer door het beslag tot je een glad beslag over houdt.

Meng in een tweede beslagkom de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder door elkaar. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het chocolademengsel en blijf mengen met de handmixer. Dit doe je tot alles goed is gemengd en je een mooi beslag over hebt gehouden.

Maak de Oreo brownies

Breek nu een rol Oreo koekjes in stukken. De helft hiervan roer je met een spatel voorzichtig door het beslag. Dit giet je in de brownievorm waarna je het goed glad strijkt. De rest van de Oreo stukjes verdeel je over de bovenkant van de Oreo brownies. Zet de brownievorm in de oven en bak deze 35 tot 40 minuten tot de Oreo brownie gaar is.

Afkoelen en snijden

Als de Oreo brownies helemaal gaar is laat je deze volledig afkoelen in de brownievorm. Omdat je de brownievorm hebt bekleed met het bakpapier kan je deze hierna makkelijk uit de vorm verwijderen. Snijd de Oreo brownies tot slot in stukken met een scherp mes. Je kan de brownies bewaren in een afgesloten vershouddoos waar je een velletje keukenpapier in legt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'
Afbeelding bij 'Oreo brownies'

Voedingswaarden per stuk

  • Energie 303 kcal.
  • Vetten 17 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 23 gr.
  • Vezels 1 gr.
  • Eiwitten 8 gr.
  • Zout 0.3 gr.
  • Natrium 120 mg.