Lekker luchtige appel kaneel muffins

Lekker luchtige appel kaneel muffins

Soms heb ik van die periodes dat ik het ene lekkers na het andere bak, en soms bak ik tijdenlang niets. Ik vond het wel weer eens tijd voor wat lekkers en bakte deze keer deze lekker luchtige appel-kaneelmuffins. Een makkelijk baksel dat heel erg lekker smaakt.

Toen de muffins in de oven stonden rook het hele huis naar appeltaart, ik kon dan ook niet wachten op het piepje van de oven. Uiteindelijk kwamen er 12 overheerlijke appel kaneel muffins uit de oven die wel heel erg snel op waren. Gelukkig heb je deze lekkere muffins zo gemaakt en kan je snel weer een nieuwe voorraad bakken. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

12 muffins

  • 225 gr. bloem
  • 200 ml. melk
  • 125 gr. roomboter
  • 115 gr. lichte basterdsuiker*
  • 2 eieren
  • 1 grote friszure appel (of 2 kleine)**
  • 1 el. kaneelpoeder
  • 6 gr. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr.)
  • 1/2 tl. zout (ca. 1,5 gr.)

* Als je geen lichte basterdsuiker hebt kan je eventueel ook fijne kristalsuiker gebruiken.
** Elstar, Jonagold en Braeburn zijn erg lekkere appels voor deze muffins.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 180 graden en zet vast een muffinblik klaar dat je bekleed met papieren bakvormpjes. Eventueel kan je het muffinblik ook insmeren met boter, zelf vind ik papieren vormpjes makkelijker werken.

Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje. Schil intussen de appel en snijd deze in kleine blokjes, meng de stukjes appel in een kommetje met de kaneel en roer goed door elkaar.

Zeef de bloem boven een mengkom en meng hier met een garde het bakpoeder door. Doe er het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker bij en roer alles nogmaals goed door elkaar.

Klop de eieren los in een apart kommetje, zorg dat het mengsel goed luchtig wordt. Als de boter is gesmolten doe je dit samen met het eiermengsel en de melk bij de bloem. Roer alles nu goed door elkaar met een spatel en zorg dat het beslag luchtig blijft.

Als alles goed is gemengd spatel je er voorzichtig de met kaneel bedekte stukjes appel door. Verdeel het mengsel nu over de 12 muffinvormpjes en schuif het 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kijk na 25 minuten met een satéprikker of de muffins goed gaar zijn, prik deze in het midden van een muffin en haal er weer uit. Is de prikker droog en schoon dan zijn je muffins klaar, zoniet dan zet je ze een paar minuten extra in de oven.

Als de muffins klaar zijn laat je ze een paar minuten in het muffinblik afkoelen, daarna haal je ze eruit en laat je ze verder afkoelen op een taartrooster.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Lekker luchtige appel kaneel muffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige appel kaneel muffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige appel kaneel muffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige appel kaneel muffins'
Afbeelding bij 'Lekker luchtige appel kaneel muffins'