Overheerlijke chocolade-walnootmuffins
Recept
Ingrediënten
12 muffins
- 285 gr. bloem
- 100 gr. walnoten (gepeld)
- 70 gr. suiker
- 65 gr. lichte basterdsuiker
- 8 gr. vanillesuiker
- 160 ml. melk
- 2 eieren
- 120 gr. roomboter, ongezouten
- 100 gr. pure chocolade, 70% cacao
- 2 tl. bakpoeder
- 1/2 tl. zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 175 graden en pel de walnoten indien nodig. Zet vast een muffinblik klaar met 12 papieren muffinvormpjes erin.
Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid hier de walnoten over uit. Schuif de bakplaat vier minuten in de oven en hussel de walnoten daarna door elkaar. Schuif nog twee minuten in de oven en laat afkoelen buiten de oven.
Zet de oventemperatuur op 210 graden en laat verder voorverwarmen.
Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de suiker, lichte basterdsuiker, vanillesuiker, het bakpoeder en zout toe. Roer door elkaar met een garde en laat staan voor zo.
Hak intussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kommetje. Hak ook de walnoten in kleine stukjes en meng door de chocolade. Laat de stukjes walnoot en chocolade staan voor zo.
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Doe intussen de melk in een tweede mengkom en klop hier twee eieren in los. Giet hier de gesmolten boter bij en roer goed door elkaar met een garde.
Maak een kuil in het bloemmengsel en giet hier het ei-, boter- en melkmengsel bij. Roer alles goed door elkaar met een lepel, doe dit rustig zodat het beslag een beetje luchtig blijft. Als alles goed is gemengd doe je er de stukjes walnoot en schocolade bij en spatelt deze door het beslag.
Vul nu de twaalf muffinvormpjes en zorg dat er overal evenveel in zit. Schuif het muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en laat 15 minuten bakken. Haal de muffins eruit en controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Komt deze er schoon uit dan zijn de muffins goed, anders bak je ze telkens twee minuten extra en controleert het nogmaals.
Als de muffins gaar zijn laat je het muffinblik uit de oven en laat je de chocolade-walnootmuffins ongeveer vijf minuten afkoelen in het blik. Haal hierna de papieren vormpjes met de muffins uit het blik en laat ze op een taartrooster verder afkoelen.
Nog een beetje warm zijn deze chocolade-walnootmuffins het allerlekkerst. Overgebleven muffins kan je in een afgesloten trommel bewaren waar je een keukenpapiertje in hebt gelegd.