
Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Recept
Ingrediënten
18 koeken
- 120 gr. Nutella (recept)
- 100 gr. fijne kristalsuiker
- 150 gr. bloem
- 50 gr. pure chocolade (70% cacao)
- 1 ei
- 4,5 gr. bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet vast twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het bakpoeder, wat zout en de suiker aan toe. Roer even goed door elkaar met een garde en schep er de Nutella bij. Breek een ei boven de mengkom en roer alle ingrediënten met een spatel of lepel door elkaar. Zodra alles een beetje begint te mengen kneed je verder met je handen tot je er een mooie bal van kan maken.
Snij nu de chocolade in grove stukjes en maak de bal deeg in je mengkom plat. Druk er een holte in en doe daar de stukjes chocolade in. Kneed alles nog kort door elkaar zodat de chocolade goed door het deeg is gemengd.
Maak nu per bakplaat negen balletjes deeg die je een beetje platdrukt, zorg voor voldoende afstand tussen de hoopjes deeg want de koeken lopen nog link uit. Schuif de bakplaten nu acht minuten in de voorverwarmde oven, de koeken zijn klaar als de buitenkant donker begint te kleuren.
Haal de chocoladekoeken uit de oven en laat ze kort afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna met een flinke spatel op een taartrooster om verder af te koelen. Als je de koeken van de bakplaat haalt zijn ze nog erg zacht, dus schep ze er voorzichtig af.
Je kan in plaats van deze robuuste koeken ook kleinere koeken maken, hou er dan rekening mee dat de oventijd iets korter wordt.
Recepten in je mail





