Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola

Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Gebak
10 minuten + 8 minuten oven
18 koeken

Toen ik laatst weer zelf Nutella had gemaakt had ik me verkeken op de hoeveelheid. Het potje was kleiner dan ik dacht en ik had dus flink wat Nutella over. Geluikkig had ik er snel een bestemming voor gevonden, robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola.

Heerlijke koeken die echt super makkelijk te maken zijn. Je kan alles met een lepel en je handen kneden en maakt er daarna een aantal flinke koeken van. Nog geen tien minuten later zijn ze al klaar, lekker krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. Natuurlijk ook te maken met Nutella uit een potje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (18 koeken)

  • 120 gr. Nutella (recept)
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 150 gr. bloem
  • 50 gr. pure chocolade (70% cacao)
  • 1 ei
  • 4,5 gr. bakpoeder
  • snufje zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet vast twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het bakpoeder, wat zout en de suiker aan toe. Roer even goed door elkaar met een garde en schep er de Nutella bij. Breek een ei boven de mengkom en roer alle ingrediënten met een spatel of lepel door elkaar. Zodra alles een beetje begint te mengen kneed je verder met je handen tot je er een mooie bal van kan maken.

Snij nu de chocolade in grove stukjes en maak de bal deeg in je mengkom plat. Druk er een holte in en doe daar de stukjes chocolade in. Kneed alles nog kort door elkaar zodat de chocolade goed door het deeg is gemengd.

Maak nu per bakplaat negen balletjes deeg die je een beetje platdrukt, zorg voor voldoende afstand tussen de hoopjes deeg want de koeken lopen nog link uit. Schuif de bakplaten nu acht minuten in de voorverwarmde oven, de koeken zijn klaar als de buitenkant donker begint te kleuren.

Haal de chocoladekoeken uit de oven en laat ze kort afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna met een flinke spatel op een taartrooster om verder af te koelen. Als je de koeken van de bakplaat haalt zijn ze nog erg zacht, dus schep ze er voorzichtig af.

Je kan in plaats van deze robuuste koeken ook kleinere koeken maken, hou er dan rekening mee dat de oventijd iets korter wordt.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola
Robuuste chocoladekoeken met Nutella en stukjes chocola

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens