Snelle koekjes, klaar in 30 minuten

Snelle koekjes, klaar in 30 minuten
Gebak
15 minuten + 15 minuten oven
12 koeken

Laatst maakte ik deze snelle koekjes, klaar in 30 minuten. Ik had namelijk zin in iets lekkers bij de koffie terwijl we niets in huis hadden. Gelukkig heb ik alle ingrediënten voor deze koeken wél standaard in huis. En een half uurtje later lagen deze lekkere koeken alweer op het aanrecht.

Het recept voor deze snelle koekjes is echt heel makkelijk. Ook heb je er geen keukenmachine, mixer of vormpjes voor nodig. Je kneed alles kort met je handen en rolt er balletjes van. Deze druk je plat met de onderkant van een glas. Hierna schuif je de koeken in de voorverwarmde oven.

Na 15 minuten laat je ze kort afkoelen en je knapperige koeken zijn klaar. Hieronder vind je het lekkere recept voor deze snelle koekjes. En hier vind je nog veel meer lekkere en makkelijke koekjesrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (12 koeken)

  • 150 gr. bloem
  • 100 gr. roomboter
  • 65 gr. kristalsuiker + beetje extra
  • 8 gr. vanillesuiker
  • 6 gr. bakpoeder
  • snufje zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Weeg de ingrediënten vantevoren even af.

Maak het deeg

Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom. Voeg vervolgens de kristalsuiker, vanillesuiker en wat zout toe. Roer alles door elkaar met een garde. Snijd hierna de roomboter in kleine blokjes en voeg toe aan de mengkom. Kneed alles met je handen tot je een enigzins kneedbaar deeg overhoudt. Het hoeft niet perfect glad te zijn. Ook is het niet erg als er wat klontjes afbrokkelen.

Bak de koeken

Rol nu 12 bolletjes deeg en verdeel deze over de bakplaat. Druk ze plat met de onderkant van een glas. Haal het glas er met een draaiende beweging weer vanaf.  De doorsnede van de koeken moet tussen de zeven en acht centimeter zijn. Dan hebben ze de juiste dikte. Trek er eventueel met een vork een ruitjespatroon in. Strooi er tot slot wat suiker over.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de koeken zo'n 15 minuten. Kijk aan het einde om de minuut of ze niet te hard gaan. Dit is bij iedere oven anders. Ze moeten heel lichtbruin kleuren, zeker niet te donker. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze er een paar minuten op liggen. Trek dan voorzichtig het bakpapier met de koeken van de bakplaat. Laat zo verder afkoelen op je aanrecht.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snelle koekjes, klaar in 30 minuten
Snelle koekjes, klaar in 30 minuten
Snelle koekjes, klaar in 30 minuten
Snelle koekjes, klaar in 30 minuten
Snelle koekjes, klaar in 30 minuten
Snelle koekjes, klaar in 30 minuten

Voedingswaarden (per koek)

  • Energie 130 kcal.
  • Vetten 6 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 15 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 0 gr.
  • Eiwitten 1 gr.
  • Zout 0.5 gr.
  • Natrium 200 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens