Snickerdoodles

Snickerdoodles

Toen ik de Koekjesbijbel van Rutger van den Broek binnen kreeg viel mijn oog meteen op de snickerdoodles. Snickerdoodles zijn chewy koekjes met een heerlijk knapperig korstje met kaneel en suiker. Volgens Rutger waren ze verslavend lekker en ik kan alleen maar zeggen dat dat klopt.

De snickerdoodles zijn supermakkelijk om te maken en ik bleef er inderdaad van eten. De binnenkant van de koekjes blijft lekker zacht en de smaak is gewoon overheerlijk. Waarschijnlijk heb je alles voor deze lekkere koekjes al in huis. Hieronder vind je het snickerdoodles recept van Rutger, ik kan ze je van harte aanbevelen.

Recept

Ingrediënten

25 koeken

  • 275 gr. roomboter
  • 325 gr. suiker
  • 400 gr. bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl. baking soda
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 tl. vanille-extract
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 2 el. kaneelpoeder

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Het deeg voor de snickerdoodles moet ongeveer een uur opstijven in de koelkast, bereid dit dus van tevoren. Haal de roomboter en de eieren uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd de roomboter in blokjes en doe samen met 325 gram suiker in een mengkom. Voeg het zout en het vanille-extract toe en klop met een handmixer in een paar minuten tot een romig geheel.

Voeg een voor een de eieren toe, klop alles goed door na ieder ei zodat het ei helemaal word opgenomen. Doe er dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda bij en meng tot een zacht deeg. Ik deed dit ook met de handmixer waarna ik op het eind alles nog even met de hand kneedde. Verpak de bol deeg in plastic huishoudfolie en leg een uur in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 200 graden, zet twee bakplaten klaar met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en kneed nog even door elkaar. Meng in een apart kommetje de fijne kristalsuiker met het kaneel. Weeg nu een plukje deeg van 40 gram af en draai hier een bolletje van. Je weet nu hoe groot ieder bolletje ongeveer moet worden.

Rol het bolletje door het suiker- en kaneelmengsel tot het helemaal bedekt is en leg op de bakplaat. Druk het bolletje deeg een beetje plat met je handpalm. Herhaal dit tot je ongeveer 25 bolletjes deeg over beide bakplaten hebt verdeeld. Schuif de bakplaten nu in de voorverwarmde oven en bak zo'n 8 tot 13 minuten tot de snickerdoodles goudbruin zijn. Bij mij waren ze na 12 minuten precies goed.

Haal de bakplaten uit de oven. Schep de nog zachte koeken met een grote spatel voorzichtig op een taartrooster. Laat de snickerdoodles goed afkoelen tot de buitenkant hard is geworden. De binnenkant van de koeken blijft lekker zacht. Bewaar de afgekoelde snickerdoodles in een afgesloten doos waar je onderin een velletje keukenpapier legt.

Zelf vond ik de snickerdoodles de volgende dag nog lekkerder. Helaas had ik er toen nog maar een paar over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snickerdoodles'
Afbeelding bij 'Snickerdoodles'
Afbeelding bij 'Snickerdoodles'
Afbeelding bij 'Snickerdoodles'
Afbeelding bij 'Snickerdoodles'
Afbeelding bij 'Snickerdoodles'