Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Recept
Ingrediënten
12 muffins
- 225 gr. bloem
- 1 tl. bakpoeder
- 200 gr. fijne kristalsuiker
- handje walnoten
- 20 gr. cacaopoeder
- 200 gr. pure chocolade
- 2 eieren
- 200 gr. ongezouten roomboter
- 1/2 tl. zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 175 graden en zet een muffinblik klaar waar je papieren bakvormpjes in doet. Zet vast een steelpannetje op een laag vuurtje zodat deze goed warm wordt.
Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het bakpoeder aan toe, roer even door elkaar met een garde. Voeg hierna de suiker, het zout en de cacaopoeder toe en roer alles nogmaals door elkaar met een garde.
Doe de roomboter in het pannetje en laat deze op laag vuur helemaal smelten. Hak intussen de chocolade en walnoten in kleine stukjes en roer dit door het bloemmengsel.
Breek de eieren boven een tweede mengkom en klop deze los met een garde, doe hier de gesmolten boter bij en roer nog even goed door elkaar. Giet het mengsel in de mengkom met het bloemmengsel en roer alles goed door elkaar. Hier kan je het best een (flinke) lepel voor gebruiken omdat het mengsel anders aan de binnenkant van je garde blijft hangen.
Het mengsel is klaar als je een dik beslag over houdt waar alle droge ingrediënten goed in zijn gemengd. Je kan dit eventueel met een handmixer doen maar let dan op dat je het beslag maar heel kort mixt. Anders sla je alle lucht eruit en krijg je wat massievere muffins die wat langer in de oven moeten. De binnenkant blijft dan wel zacht maar de buitenkant wordt wat harder.
Verdeel het beslag nu over de 12 bakvormpjes door het er met een eetlepel uit te scheppen en met een tweede eetlepel in het vormpje te schuiven. Schuif het muffinblik in je voorverwarmde oven en bak de muffins in circa 25 minuten gaar. Controleer aan het eind even met een satéprikker of ze helemaal gaar zijn. Als de prikker er (bijna) droog uitkomt zijn je chocolademuffins klaar, anders nog een paar minuutjes langer bakken.
Laat de muffins een minuutje in het bakblik staan en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Een beetje warm nog zijn ze echt het allerlekkerst, eventueel met een schepje lobbig geklopte room.