Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot

Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Gebak
10 minuten + 25 minuten oven
12 muffins

Omdat ik zin had om weer eens wat lekkers te bakken besloot ik gisteren om chocolademuffins te bakken. En dan niet de standaard muffins met wat cacaopoeder maar met twee repen chocolade en wat fijngehakte walnoten erbij. Het resultaat was een lading chocolademuffins waar je gewoon niet van af kan blijven.

Deze muffins zijn redelijk makkelijk te maken en moet je dus zeker eens propberen. Het enige waar je op moet letten is dat je het beslag niet te lang doorklopt omdat de muffins anders te massief worden. Ze worden dan wat harder van buiten omdat je ze wat langer in de oven moet zetten. Dus kort roeren, 25 minuten in de oven en smullen maar. Hier het recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (12 muffins)

  • 225 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 200 gr. fijne kristalsuiker
  • handje walnoten
  • 20 gr. cacaopoeder
  • 200 gr. pure chocolade
  • 2 eieren
  • 200 gr. ongezouten roomboter
  • 1/2 tl. zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 175 graden en zet een muffinblik klaar waar je papieren bakvormpjes in doet. Zet vast een steelpannetje op een laag vuurtje zodat deze goed warm wordt.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier het bakpoeder aan toe, roer even door elkaar met een garde. Voeg hierna de suiker, het zout en de cacaopoeder toe en roer alles nogmaals door elkaar met een garde.

Doe de roomboter in het pannetje en laat deze op laag vuur helemaal smelten. Hak intussen de chocolade en walnoten in kleine stukjes en roer dit door het bloemmengsel.

Breek de eieren boven een tweede mengkom en klop deze los met een garde, doe hier de gesmolten boter bij en roer nog even goed door elkaar. Giet het mengsel in de mengkom met het bloemmengsel en roer alles goed door elkaar. Hier kan je het best een (flinke) lepel voor gebruiken omdat het mengsel anders aan de binnenkant van je garde blijft hangen.

Het mengsel is klaar als je een dik beslag over houdt waar alle droge ingrediënten goed in zijn gemengd. Je kan dit eventueel met een handmixer doen maar let dan op dat je het beslag maar heel kort mixt. Anders sla je alle lucht eruit en krijg je wat massievere muffins die wat langer in de oven moeten. De binnenkant blijft dan wel zacht maar de buitenkant wordt wat harder.

Verdeel het beslag nu over de 12 bakvormpjes door het er met een eetlepel uit te scheppen en met een tweede eetlepel in het vormpje te schuiven. Schuif het muffinblik in je voorverwarmde oven en bak de muffins in circa 25 minuten gaar. Controleer aan het eind even met een satéprikker of ze helemaal gaar zijn. Als de prikker er (bijna) droog uitkomt zijn je chocolademuffins klaar, anders nog een paar minuutjes langer bakken.

Laat de muffins een minuutje in het bakblik staan en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Een beetje warm nog zijn ze echt het allerlekkerst, eventueel met een schepje lobbig geklopte room.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot
Superlekkere chocolademuffins met chocolate chips en walnoot

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens