Supermakkelijke chocoladecake

Supermakkelijke chocoladecake
Gebak
5 minuten + ca. 60 minuten oven
1 grote cake

Op internet vind je misschien wel duizenden recepten voor een chocoladecake. Ik heb er verschillende geprobeerd maar dit recept dat ik ergens in een achteraf hoekje op het internet vond (inmiddels offline) beviel mij het best. Ik heb deze supermakkelijke chocoladecake al verschillende keren gemaakt en iedere keer was hij weer even lekker.

Wil je zelf ook deze makkelijke chocoladecake maken? Volg de eenvoudige stappen uit het recept en denk er vooral aan om na een half uurtje in de oven een stuk alumiumfolie over de cakevorm te spannen. Succes gegarandeerd!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (1 grote cake)

  • 250 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gr. suiker
  • 250 gr. bloem
  • 50 gr. cacao
  • 5 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
  • scheutje melk

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 160 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat deze makkelijk te verwerken is.

Snijd de boter in niet al te grote blokjes en doe deze samen met de suiker in je keukenmachine. Mix de boter en de suiker tot het een kruimige substantie is geworden. Voeg nu de eieren toe (je hoeft geen eidooiers te scheiden, ik zei toch supermakkelijk) en mix het geheel nog eventjes.

Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder en de cacao toe aan de keukenmachine. Nog even mixen en op het laatst een beetje melk toevoegen tot je een mooi dik beslag hebt. Vet de cakevorm in met boter en spatel het chocoladebeslag in de vorm. Let er op dat je niet te ver over de helft van het cakeblik komt omdat de cake in de oven nog een stuk omhoog zal komen.

Zet de gevulde cakevorm in de voorverwarmde oven en zet de wekker op 30 minuten. Haal de cakevorm na 30 minuten eventjes uit de oven, geen minuut eerder! Leg over de cakevorm een vel alumiumfolie en zet nog eens een half uur in de oven. Heb je intussen even de tijd om de spatel af te likken en de keukenmachine vast af te wassen ;)

Controleer na een half uurtje met een satéprikker of de cake niet meer vochtig is, steek de prikker er gewoon in het midden van de cake helemaal in en kijk of deze droog blijft. Is de prikker nog nat dan laat je hem nog eventjes in de oven staan.

Zodra de cake klaar is kan je deze op een taartrooster storten en een beetje laten afkoelen. Even met een spatel aan de zijkantjes van de vorm schuiven en hij komt zo los! Zelf haal ik deze altijd meteen uit de vorm, anderen zweren erbij om hem eerst af te laten koelen.

En tadaa, je supermakkelijke chocoladecake is klaar om opgegeten te worden. Geniet ervan!

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Supermakkelijke chocoladecake

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens