
Triple chocolate chip cookies met grof zeezout
Recept
Ingrediënten
18 grote koeken
- 275 gr. bloem
- 175 gr. roomboter
- 200 gr. lichte basterdsuiker
- 100 gr. fijne kristalsuiker
- 1 ei + 1 eidooier
- 1/2 tl. baking soda
- 1/2 tl. zout
- 2 tl. vanille extract
- 100 gr. pure chocolade
- 100 gr. melkchocolade
- 100 gr. witte chocolade
- grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 165 graden. Snijd eerst de roomboter in blokjes en smelt op laag vuur. Als de boter is gesmolten haal je deze van het vuur af. Laat een beetje afkoelen maar zorg dat het vloeibaar is. Zodra de boter op het vuur staat meng je de bloem, een halve theelepel zout en de baking soda door elkaar.
Maak het deeg
Daarna meng je in een tweede mengkom de lichte basterdsuiker, de kristalsuiker en de afgekoelde boter door elkaar. Voeg hier vervolgens een ei, één extra dooier en de vanille aan toe en meng door elkaar. Wanneer het een mooi egaal mengsel is spatel je er beetje bij beetje het bloemmengsel door. Dit roer je vervolgens net zolang door elkaar tot je een stevig deeg hebt.
Bak de koeken
Hak nu de chocoladerepen met een koksmes in blokjes en roer met grof zeezout naar smaak door het deeg. Zet alvast twee bakplaten klaar met bakpapier. Maak vervolgens met een ijsschep bolletjes van het deeg en verdeel over de bakplaten. Hierna schuif je de bakplaten in de oven, bak de koeken zo'n 12 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, de koeken blijven bleek van kleur.
Afkoelen en bewaren
Na 12 minuten haal je de bakplaten uit de oven en laat je de koeken afkoelen tot de bakplaten niet meer heet zijn. Leg de koeken daarna voorzichtig op een taartrooster om verder af te laten koeken. Je kan de chocolate chip cookies enkele dagen in een afgesloten trommel bewaren.
Recepten in je mail








Voedingswaarden per koek
- Energie 288 kcal.
- Vetten 14 gr.
- Waarvan verzadigd 8 gr.
- Koolhydraten 36 gr.
- Waarvan suikers 25 gr.
- Vezels 1 gr.
- Eiwitten 3 gr.
- Zout 0.16 gr.
- Natrium 64 mg.