Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Deze triple chocolate chip cookies met grof zeezout zijn echt heerlijk. Ik maakte ze afgelopen weekend omdat ik zin had in iets lekkers bij de koffie. Je hebt ze binnen een half uurtje al gemaakt, hierna hoef je ze alleen nog maar even af te laten koelen.

Met dit recept maakte ik er zelf 18, het zijn grote koeken dus je kan ze eventueel iets kleiner maken. Het deeg hoef je niet te koelen maar schep je zo op de bakplaat. Als ze een beetje zijn afgekoeld heb je een stapel topcookies. Lekker knapperig van buiten, nog heerlijk zacht van binnen.

Het recept heb ik grotendeels gebaseerd op een recept van Tastes Better from Scratch. Hier vind je nog veel meer lekkere recepten voor van die heerlijke Amerikaanse koekjes. Zelf bakken? Hieronder lees je hoe je deze chocolate chip cookies maakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (18 grote koeken)

  • 275 gr. bloem
  • 175 gr. roomboter
  • 200 gr. lichte basterdsuiker
  • 100 gr. fijne kristalsuiker
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 1/2 tl. baking soda
  • 1/2 tl. zout
  • 2 tl. vanille extract
  • 100 gr. pure chocolade
  • 100 gr. melkchocolade
  • 100 gr. witte chocolade
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 165 graden. Snijd eerst de roomboter in blokjes en smelt op laag vuur. Als de boter is gesmolten haal je deze van het vuur af. Laat een beetje afkoelen maar zorg dat het vloeibaar is. Zodra de boter op het vuur staat meng je de bloem, een halve theelepel zout en de baking soda door elkaar.

Maak het deeg

Daarna meng je in een tweede mengkom de lichte basterdsuiker, de kristalsuiker en de afgekoelde boter door elkaar. Voeg hier vervolgens een ei, één extra dooier en de vanille aan toe en meng door elkaar. Wanneer het een mooi egaal mengsel is spatel je er beetje bij beetje het bloemmengsel door. Dit roer je vervolgens net zolang door elkaar tot je een stevig deeg hebt.

Bak de koeken

Hak nu de chocoladerepen met een koksmes in blokjes en roer met grof zeezout naar smaak door het deeg. Zet alvast twee bakplaten klaar met bakpapier. Maak vervolgens met een ijsschep bolletjes van het deeg en verdeel over de bakplaten. Hierna schuif je de bakplaten in de oven, bak de koeken zo'n 12 minuten in de voorverwarmde oven. Let op, de koeken blijven bleek van kleur.

Afkoelen en bewaren

Na 12 minuten haal je de bakplaten uit de oven en laat je de koeken afkoelen tot de bakplaten niet meer heet zijn. Leg de koeken daarna voorzichtig op een taartrooster om verder af te laten koeken. Je kan de chocolate chip cookies enkele dagen in een afgesloten trommel bewaren.

Leuke tips

Maatlepels

Met een setje maatlepels kan je de hoeveelheden voor deze heerlijke koekjes nauwkeurig afmeten.

Taartrooster

Door de koeken af te laten koelen op een taartrooster wordt ook de onderkant lekker knapperig.

Ook lekker

Voedingswaarden (per koek)

  • Energie: 288 kcal.
  • Vetten: 14 gr.
    - waarvan verzadigd: 8 gr.
  • Koolhydraten: 36 gr.
    - waarvan suiker: 25 gr.
  • Vezels: 1 gr.
  • Eiwitten: 3 gr.
  • Zout: 0.16 gr. (64 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Triple chocolate chip cookies met grof zeezout

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens