Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Het grootste voordeel van zelf koekjes bakken is dat je nooit zonder koekjes hoeft te zitten. Toen onze snoep- en koekjesdoos dus leeg was en ik zin had in iets lekkers maakte ik dus lekker zelf kletskoppen. Hele simpele koekjes die toevallig ook nog eens heel lekker zijn.

Zelf kletskoppen maken heb je zo gedaan. Het deeg is makkelijk om te maken en ze hoeven maar een paar minuten in de oven. Je hoeft ook niet moeilijk te doen met vormpjes, je legt het deeg in hoopjes op je bakplaat en een paar minuten later heb je ovenwarme kletskoppen.

Wil je ook zelf kletskoppen maken? Het makkelijke recept staat hieronder. En heb je een aantal dingen niet in huis dan vervang je die gewoon voor wat anders. Boter, suiker en bloem is het belangrijkst!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (30 koekjes)

  • 125 gr. lichte basterdsuiker
  • 50 gr. bloem
  • 50 gr. roomboter
  • 30 gr. amandelmeel
  • 20 gr. amandelsnippers
  • 1/2 tl. kaneelpoeder
  • eventueel scheutje melk
  • snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet vast twee met bakpapier beklede bakplaten klaar.

Laat de boter even op kamertemperatuur komen en doe in blokjes in een mengkom. Klop de boter luchtig met een handmixer en voeg daarna het zout, de suiker en het kaneelpoeder toe. Mix alles nog even door elkaar en zeef daarna de bloem en het amandelmeel boven de mengkom.

Meng alles goed door elkaar met een spatel tot je een beetje kruimelig deeg over houdt. Doe de amandelsnippers erbij en kneed alles met je handen tot een grote bal deeg. Als het deeg te droog is om te kneden kan je er eventueel een klein scheutje melk bij doen.

Haal met je vingers plukjes deeg van de bal en rol deze op, ongeveer ter grootte van een kleine knikker. Leg de bolletjes op de met bakpapier beklede ovenplaten en druk een beetje plat. Zorg voor voldoende ruimte tussen alle deeghoopjes omdat de kletskoppen flink uit zullen lopen in de oven.

Als je al het deeg hebt verdeeld schuif je de ovenplaten in je voorverwarmde oven en laat deze zo'n 5 minuten bakken. Blijf vooral bij je oven en kijk regelmatig, op het einde kan het erg hard gaan. Zodra de kletskoppen zijn uitgelopen en donkerbruin worden aan de buitenkant haal je de platen uit de oven.

Let op: de ene oven is de andere niet. Om zeker te weten dat het niet te hard gaat kan je het best blijven kijken. Bij sommigen was 2 minuten al voldoende!

Laat de kletskoppen heel even op de bakplaten liggen, schuif ze er daarna voorzichtig af met een spatel en laat ze afkoelen op een bakrooster. Nog heel eventjes wachten en klaar zijn je overheerlijke zelfgemaakte kletskoppen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Zelf kletskoppen maken

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens