‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij

‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij

Iedereen kent ‘Aardappel Anders’ wel, het bekende potje saus dat een lekker smaakje aan je aardappels geeft. Ik maakte er mijn eigen variant op, een heerlijke ‘aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij.

Natuurlijk gebruikte ik hier geen potje voor, zelf Aardappel Anders maken is namelijk supereenvoudig. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en de saus is zo klaar. In deze lekkere ovenschotel smaakt het ook echt heerlijk, het kost even wat oventijd maar is gelukkig erg makkelijk te maken. Hier vind je mijn ‘aardappel anders’ recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 600 gr. aardappels
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 1 flinke bloemkool
  • 1 groene paprika
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • boter om in te vetten

Voor de 'Aardappel Anders':

  • 125 gr. crème fraiche
  • 125 gr. slagroom
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet vast een flinke met boter ingevette ovenschaal klaar. Zet ook vast een pannetje water op het vuur om zo de aardappeltjes in voor te koken én eentje voor de bloemkoolroosjes.

Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes van slechts een paar millimeter dik. Kook de aardappelschijfjes ongeveer vijf minuten voor, doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Leg de voorgekookte aardappelschijfjes in de ovenschaal.

Snij intussen de roosjes van de bloemkool, maak ze zo klein mogelijk en snijd de grotere delen in kleinere stukken. Kook de bloemkoolroosjes vijf minuten en spoel daarna af onder koud water. Vul de pan met koud water en laat de roosjes daar verder in afkoelen. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

Snijd de groene paprika in vier parten, snijd ieder part in de lengte in drie stukken en vervolgens in kleine reepjes. Maak de champignons schoon en snijd de grotere exemplaren doormidden.

Doe de crème fraiche en de slagroom in een mengkom, breek hier het ei boven en pers de teentjes knoflook erboven uit. Kruid met peper en zout en roer tot een gladde en dunne saus.

Verdeel de voorgekookte roosjes bloemkool, de champignons en de groene paprika over de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Strooi hier de geraspte kaas over en giet er vervolgens de saus overheen. Schep de bovenste laag een beetje door elkaar zodat de saus alle ingrediënten bedekt.

Leg de kippendijfilets er opengeklapt bovenop en bestrooi deze met wat peper en zout. Schuif de ovenschaal nog zo'n 30 tot 45 minuten* in de oven en draai de kippendijfilets om de tien minuten even om. Zodra de kip mooi goudbruin is en gaar van binnen is je aardappel anders ovenschotel klaar.

* De juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van je kippendij. Zodra deze niet meer roze van binnen is kan je deze veilig eten. Voor de overige ingrediënten maakt die 15 minuten niet veel uit, de saus zorgt ervoor dat dit niet aan zal branden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'
Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'
Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'
Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'
Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'
Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'
Afbeelding bij '‘Aardappel anders’ ovenschotel met bloemkool, champignons en kippendij'