Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas

Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas

Deze lekkere aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas maakte ik laatst. De aardappels en broccoli kookte ik even voor. Hierdoor ben je net iets langer bezig dan bij mijn andere ovenschotels. Toch is deze ovenschotel makkelijk te maken en ben je er niet veel tijd aan kwijt.

Ik koos ervoor om deze keer eens geen vlees te gebruiken. Ik voegde lekker veel walnoot toe die ik in stukjes hakte. Dit zorgt voor een knapperige ovenschotel met een heerlijke smaak. Wil je deze aardappelschotel met broccoli zelf eens proberen? Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg. aardappels
  • 1 grote broccoli (of 2 kleine)
  • 150 gr. walnoten
  • 250 gr. yoghurt
  • 3 eieren
  • 200 gr. geraspte kaas, jong belegen
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een ovenschaal van ca. 30 x 25 cm klaar, vet deze in met een beetje boter. Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Hier bereid je zo de aardappels in. Breng in een wat kleinere pan ook vast een klein laagje water aan de kook voor de broccoli.

Aardappels en broccoli koken

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels 15 minuten, giet af in een vergiet en laat ze daarin droogstomen. Doe de aardappels daarna in de ingevette ovenschaal. Snijd de roosjes van de broccoli en bewaar voor zo. Snijd de stronk in stukjes en kook deze acht minuten. Voeg na drie minuten de broccoliroosjes toe en kook nog vijf minuten mee.

Maak de aardappel ovenschotel

Intussen hak je met een koksmes de walnoten in stukjes, hak ze niet al te fijn. Giet de broccoli af en laat kort uitlekken in een vergiet. Doe de aardappels samen met de broccoli en walnoot in de ovenschaal. Schep alles goed door elkaar. De yoghurt doe je samen met de eieren in een mengkom. Kruid met peper en zout en klop met een garde tot een romig geheel.

Strooi ongeveer 50 gram van de kaas over de ovenschotel. Hier giet je vervolgens het yoghurt- en eiermengsel overheen. Daar strooi je de rest van de kaas overheen. Bak de aardappel ovenschotel vervolgens 25 minuten in het midden van je oven. Als de kaas mooi goudgeel is kan je de schotel uit de oven halen. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.

Bewaren en opwarmen

Houd je wat over? Bewaar het restant dan in de koelkast of vries in. Als je de ovenschotel later op wil warmen doe je dit in de oven. Verwarm deze dan voor op 160 graden en bak de ovenschotel weer zo'n 20 tot 25 minuten. Eventueel kan je er een vel aluminiumfolie over leggen zodat de bovenkant niet aan kan branden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'
Afbeelding bij 'Aardappel ovenschotel met broccoli, walnoot en kaas'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 800 kcal.
  • Vetten 48 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 48 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 1.5 gr.
  • Natrium 600 mg.